Ερευνα για το κλείσιμο της ΕΡΤ ζητά η ΕΤUC

Επιστολή στα θεσμικά όργανα της ΕΕ απέστειλε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΕΤUC), με την οποία ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για το κλείσιμο της ΕΡΤ, με ιδιαίτερη έμφαση στο δικαίωμα στην πληροφόρηση και στην ανάγκη διαβούλευσης των εργαζομένων.

Πρόκειται για ζητήματα που περιλαμβάνονται στη Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, επισημαίνει η ETUC. Σε δηλώσεις της, η γραμματέας της Ομοσπονδίας, Κλάουντια Μεν, υπογράμμισε ότι αυτό το κλείσιμο αποδεικνύει ότι τα δικαιώματα στην πληροφόρηση και στη διαβούλευση εργαζομένων και δημοσιογράφων αγνοήθηκαν πλήρως και απαιτείται αναθεώρηση της σχετικής κοινοτικής οδηγίας.

«Όπως πριν από δέκα χρόνια, με την υπόθεση Renault στο Βιλβόρντ του Βελγίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να αποδείξει ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα βρίσκονται στην καρδιά του ευρωπαϊκού εγχειρήματος» τόνισε η κ. Μεν.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ζητά από την Επιτροπή να συμπεριλάβει τις δημόσιες επιχειρήσεις στις πρόνοιες που υπάρχουν σε επίπεδο ΕΕ για την πληροφόρηση και τη διαβούλευση, ενισχύοντας μάλιστα τις υπάρχουσες διαδικασίες.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ ζητούν δέκα ομογενειακές οργανώσεις της Αυστραλίας

Σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές στην Αττική