Επίθεση της Αυτόνομης Παρέμβασης για τη διάλυση του Δημοσίου

Επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, συρρίκνωση στους μισθούς του δημοσίου τομέα αλλά και διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Αυτόνομη Παρέμβαση, αναφορικά με τις ρυθμίσεις που συζητά το Μέγαρο Μαξίμου.

Ολόλκληρη  η ανακοίνωση:

Στην συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Εσωτερικών, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του ιδίου, επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις μας ότι η κυβέρνηση στα πλαίσια των δεσμεύσεων του μνημονίου και της Τρόικα προετοιμάζει νέα επίθεση σε βάρος των Δημοσίων Υπηρεσιών και των εργαζομένων στο Δημόσιο.

1. Ο Υπουργός Εσωτερικών έθεσε στο τραπέζι μεταξύ των άλλων και το θέμα της αύξησης των ωρών εργασίας στο Δημόσιο και του ωραρίου λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση και την σύνδεσή του με το νέο μισθολόγιο. Φαίνεται καθαρά ότι, με πρόσχημα τις ανάγκες του πολίτη, βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση των ωρών εργασίας και η επέκταση και στο Δημόσιο της ελαστικότητας που υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα.

Ταυτόχρονα ο Υπουργός Εσωτερικών στην ενημέρωση στους δημοσιογράφους πανηγυρίζει ότι η αύξηση του ωραρίου των δημοσίων υπηρεσιών θα οδηγήσει σε μείωση των νέων προσλήψεων στο Δημόσιο κατά 40.000 θέσεις εργασίας ενώ γνωρίζει ότι υπάρχουν τεράστια κενά (Παιδεία Υγεία, ασφαλιστικά ταμεία κ.α) με αρνητικές συνέπειες για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

2.Ο Υπουργός Εσωτερικών εκτός των άλλων επέμεινε στο Πρόγραμμα αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο με το οποίο συγχωνεύονται ή καταργούνται εκατοντάδες υπηρεσίες που έχουν μεγάλη κοινωνική σημασία.

Επομένως η επίκληση των αναγκών του πολίτη γίνεται για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης αφού ήδη η κυβέρνηση με τις περικοπές δαπανών λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών, το πάγωμα των προσλήψεων έχει οδηγήσει και οδηγεί σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

3.Οι ανακοινώσεις για το νέο μισθολόγιο επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας ότι ο θεσμός θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα για τη διαιώνιση της λιτότητας και νέες περικοπές αφού ο Υπουργός επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι για το μισθολόγιο θα διατεθούν τα ποσά που προβλέπονται στο μνημόνιο, δηλαδή 2,7 δις λιγότερα από το 2009, στοιχείο που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες.

4. Για την μείωση, τέλος, των αποδοχών των υπαλλήλων στην Αυτοδιοίκηση που προωθείται, παρά τις αντίθετες νομοθετικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, για όσους υπάλληλους στα πλαίσια του “Καλλικράτη” θα μεταταχθούν σε άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, αρνήθηκε να δεσμευτεί, ανοίγοντας το δρόμο για νέες μειώσεις των αποδοχών υπαλλήλων, που θα μεταταχθούν με τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο.

Με βάση τα προηγούμενα αγανάκτηση προκαλεί η στάση ηγετικών στελεχών της ΠΑΣΚ στην ΑΔΕΔΥ, που με δηλώσεις τους προσπάθησαν να ωραιοποιήσουν τις θέσεις του υπουργού και να εκφράσουν τη συμφωνία τους δίνοντας ταυτόχρονα άλλοθι στην Κυβέρνηση για το πέρασμα των αντεργατικών αντιλαϊκών πολιτικών!

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μετά και τη σημερινή συνάντηση και τα νέα μέτωπα, που ανοίγει η κυβέρνηση είναι ανάγκη να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της στάσης εργασίας στις 10 Φλεβάρη και της Γενικής Απεργίας που θα πραγματοποιηθεί μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στις 23 Φλεβάρη.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Στο εργατικό κέντρο τελείωσε η πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας

Βομβιστική επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα το στέκι νεολαίας Σφεντόνα