Επικυρώθηκε η πώληση των ναυπηγείων

Επικυρώθηκε η πώληση των ναυπηγείωνΕπικυρώθηκε από το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε σήμερα το πρωί, η απόφαση για πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dabhi Mar, σε ποσοστό 75,1%.

Το ΚΥΣΕΑ εξουσιοδότησε τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο να προχωρήσουν τη σύμβαση η οποία ήδη έχει μονογραφεί.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ καθυστέρησε για μία ώρα καθώς ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα καλέσει στο γραφείο του τους εμπλεκόμενους υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Χάρη Παμπούκη προκειμένου να έχει σφαιρική ενημέρωση για τη μετάβαση των ναυπηγείων στην πολυεθνική εταιρία.

Επικυρώθηκε η πώληση των ναυπηγείων
Η κυβέρνηση κάνει λόγο για μία επικερδή σύμβαση που θα δώσει ζωή στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ενώ ταυτόχρονα δεσμεύθηκε δια στόματος του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι εξασφαλίζονται σε απόλυτο βαθμό οι 1200 θέσεις εργασίας αλλά και ότι τα περίπου 150 άτομα που βρίσκονταν αποσπασμένα σε διάφορες υπηρεσίες θα μεταταγούν σε εταιρία τροχαίου υλικού.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προωθεί μία σειρά από σημαντικές επενδύσεις καθώς σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας έχει συνάντηση με τον γερμανό υφυπουργό Οικονομικών με αντικείμενο τη διεύρυνση των επενδυτικών κινήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν το αεροδρόμιο στο Καστέλι και ο Θριάσιος εμπορευματικός σταθμός.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η Αριστερά ενάντια στις ρυθμίσεις της περαιώσεις