Επιχείρηση στην εστία του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, στις 6 τα ξημερώματα, σε χώρους της φοιτητικής εστίας του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα, στους οποίους λειτουργούσε κατάληψη στέγης και το στέκι “το κελί της ελευθερίας”.
 
Κατά την επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν ισχυρες αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ συνελήφθη μια τετραμελή οικογένεια η οποία διέμενε σε στεγαστική κατάληψη ενώ κατασχέθηκαν και εντυπα υλικά του αντιεξουσιαστικού χώρου και άλλα αντικείμενα από το στέκι.
 
Το στέκι “κελί της Ελευθερίας” λειτουργεί από το 2010 και όπως αναφέρουν τα μέλη της συνέλευσης του “Μέσα σε μία κοινωνία που κράτος και κεφάλαιο καλλιεργούν τον ανταγωνισμό με σκοπό το ατομικό συμφέρον, αποφασίσαμε να δράσουμε συλλογικά προτάσσοντας την αλληλεγγύη. Μέσα σε μία (κατακερματισμένη) καταναλωτική κοινωνία όπου ακόμα και οι άνθρωποι είναι εμπορεύματα αποφασίσαμε να αυτοοργανωθούμε και να λειτουργούμε αντιεμπορευματικά. Με λίγα λόγια, σε μία κοινωνία που ασφυκτιά αποφασίσαμε να πάρουμε αέρα  Έτσι λοιπόν, άνθρωποι διαφορετικοί μέσα κι έξω από το χώρο του τει Ηγουμενίτσας αποφασίσαμε μέσα από ομοφωνικές διαδικασίες να δώσουμε πνοή σε έναν ήδη κατειλημμένο από φοιτητές χώρο στο τει, ο οποίος όμως εδώ και χρόνια έμενε ανεκμετάλλευτος. Παράλληλα να προβούμε σε κατάληψη ενός ακόμη κελιού, του διπλανού από το πρώτο, που ήταν επίσης ξεχασμένο από την προ ευρώ εποχή, την ίδια στιγμή που τα κονδύλια για τις φοιτητικές εστίες φαγώθηκαν και το έργο σταμάτησε στη μέση- την ίδια στιγμή που φοιτητές κανουν μία και δύο δουλειές για να συντηρήσουν ένα ενοίκιο υπό το πέπλο της δωρεάν εκπαίδευσης”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Πανελλαδικές: Ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικών έως τις 12 Ιουλίου

Άρχισε η μετακόμιση του ΠΑΣΟΚ