Επί ποδός πολέμου τα Ισπανικά Συνδικάτα

Για θυσίες που πρέπει να κάνει η χώρα του, ώστε να προετοιμάσει το μέλλον, μίλησε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο.

«Όλες οι χώρες κάνουν θυσίες σήμερα για ένα καλύτερο αύριο» υπογράμμισε ο Ισπανός πρωθυπουργός από το Τόκιο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Εν τω μεταξύ, γενική απεργία έχει προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου στην Ισπανία κατά των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας που προβλέπουν τη μείωση των αποζημιώσεων σε περίπτωση απολύσεων και των επιδομάτων ανεργίας.
«Ακόμα και αν πραγματοποιηθεί η απεργία της 29ης Σεπτεμβρίου, θα αρχίσω διάλογο με τα συνδικάτα την επόμενη κιόλας μέρα» επεσήμανε ο Θαπατέρο.
Οι μεταρρυθμίσεις αυτές αποφασίστηκαν τη στιγμή που, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η ανεργία στην Ισπανία φτάνει το 20% του ενεργού πληθυσμού, ποσοστό διπλάσιο του μέσου όρου της ζώνης του ευρώ.
Ο Θαπατέρο έφερε το παράδειγμα της Γερμανίας στο θέμα της μείωσης των μισθών που έγιναν δεκτές από τα συνδικάτα, για να διασωθεί με αυτόν τον τρόπο η αγορά εργασίας.
«Δεν έχουμε ανάγκη τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), ούτε του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.) και δεν θεωρήσαμε ποτέ ότι κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο» κατέληξε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Λουκέτο σε πανεπιστημιο-μαιμού

Νεκρός ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους στο Discovery Channel