Εντοπίστηκαν ακόμη 35 εκατ. δολάρια από μίζες στα εξοπλιστικά

Εντοπίστηκαν ακόμη 35 εκατ. δολάρια από μίζες στα εξοπλιστικά

Δεν έχει πάτο το βαρέλι των αποκαλύψεων σχετικά με το σκάνδαλο με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Πρόσφατα μάλιστα εντοπίστηκε το ποσό των 35 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ ήδη έχουν ανοίξει 1.200 λογαριασμοί στα πλαίσια της έρευνας. Το πρωί της 2ας Σεπτεμβρίου, δύο Ελβετοί εισαγγελείς πήραν υπό απόλυτη μυστικότητα απολογία του Νίκου Ζήγρα, ξάδερφου του Άκη Τσοχατζόπουλου,  ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και στην Ελβετία.

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας το «Βήμα», ο Νίκος Ζήγρας στην κατάθεσή του περιγράφει πως διακινήθηκαν οι μίζες μέσω συγκεκριμένης τράπεζας και υπεράκτιων εταιρειών, ενώ εμπλέκει και δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία στην Ελβετία.

Μάλιστα μετά την απολογία του  Ζήγρα, ξεκίνησε η έρευνα για εμπλοκή και Ελβετών αξιωματούχων. Από την έρευνα προέκυψε πως το ποσό των 35 εκατομμυρίων, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος ήταν από τη ρώσικη Antey (πύραυλοι Tor-M1) προς εταιρεία του Βλάση Καμπούρογλου, ο οποίος πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στην Τζακάρτα πριν από δύο χρόνια και διακινείται μέσω της εταιρείας ΠΕΝΚΕΛ που εμφανίζεται για πρώτη φορά.

Στη δικογραφία εμφανίζεται επίσης έγγραφο σχετικά με κινήσεις της Γκούντρουν, πρώην συζύγου του Τσοχατζόπουλου, η οποία δέχεται το ποσό περίπου των 620.000 δολαριών και τα τοποθετεί σε θυρίδα της Credit Suisse στην περιοχή Παράντεπλατς της Ζυρίχης. Τα μετρητά, σύμφωνα με την έκθεση των ελβετικών αρχών που πληροφορείται το Βήμα, προέρχονταν από την προμήθεια των Tor-M1 της ρωσικής Antey και μέσω μεσαζόντων κατέληξαν στον κ. Τσοχατζόπουλο.

Κατά το ίδιο έγγραφο, η θυρίδα ανοίχτηκε και βρέθηκαν 580.000 δολάρια και χειρόγραφη σημείωση στην οποία φαινόταν ότι η κόρη τους, Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε αποσπάσει 40.000 δολάρια. Η θυρίδα συνδεόταν με λογαριασμό στην ίδια τράπεζα που τροφοδοτήθηκε με 500.000 δολάρια από τη γνωστή υπεράκτια εταιρεία Morelia.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Ποιος να είναι αλήθεια ο εχθρός;»*, της Αλίκης Κοσυφολόγου

Συγκέντρωση σε ένδειξη αλληλεγγύης σε 48χρονη άνεργη που απειλείται με έξωση (βίντεο και φωτογραφίες)