Εντείνουν οι αντιδράσεις για την επαναφορά της υγειονομικής διάταξης Λοβέρδου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επαναφορά από τον Άδωνι Γεωργιάδη της υγειονομικής διάταξης του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για τις οροθετικές ιερόδουλες.

Με ανακοίνωσή τους, οι Γιατροί του Κόσμου τονίζουν ότι η συγκεκριμένη διάταξη «προσβάλλει στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ανθρώπινη αξιοπρέπεια και με το πρόσχημα της προστασίας της κοινότητας από λοιμώδη νοσήματα ποινικοποιεί την αρρώστια, τη φτώχεια και την εξάρτηση».

“Οι βίαιες προσαγωγές, ο εγκλεισμός και ο εξαναγκασμός σε εξετάσεις, όχι μόνο δεν προφυλάσσουν την δημόσια υγεία, αλλά υποκριτικά παραβλέπουν τα μείζονα θέματα δημόσιας υγείας, όπως είναι οι εμβολιασμοί των ανασφάλιστων παιδιών, καθώς και το δικαίωμα κάθε παιδιού, ασφαλισμένου ή ανασφάλιστου, πλούσιου η φτωχού να έχει πρόληψη και πρόσβαση στις Δομές Υγείας του κράτους”, τονίζουν στη συνέχεια.

“Η στοχοποίηση και ο διασυρμός συνανθρώπων μας απομονώνει αυθαίρετα και μειώνει τις δυνατότητες πραγματικής ιατρικής φροντίδας και ελέγχου των νοσημάτων» συνεχίζει η ανακοίνωση”, προσθέτουν.

“Εμείς οι Γιατροί του Κόσμου Αντιπροσωπεία Ελλάδας κρατάμε ανοιχτά τα πολυιατρεία μας και παρέχουμε βοήθεια, ιατρική κάλυψη και κοινωνική στήριξη σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από εξετάσεις και θεραπευτική αγωγή, σεβόμενοι το δικαίωμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Είμαστε για άλλη μια φορά εκεί ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ”, καταλήγουν.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κατατεθηκε το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

Άσυλο από τον Μοράλες στον Σνόουντεν