Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Δεν έλειψε ούτε σήμερα η ένταση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα, έντονη ήταν η αντίδραση τόσο του Άκη Τσοχατζόπουλου όσο και του συγκατηγορούμενού του, Ιωάννη Σμπώκου, όταν η Πολιτική Αγωγή παρουσίασε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία τον Οκτώβριο του 1998 το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε μετά από πρόταση του Ναυτικού να επιλέξει την κατασκευάστρια εταιρεία HDW και τα Ελληνικά Ναυπηγεία για τα υποβρύχια. Μάλιστα, σύμφωνα με τους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, υπήρξε μεθόδευση από τον πρώην υπουργό.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της πλευράς του Δημοσίου. Ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, κ. Παγορόπουλος, αναρωτήθηκε: «Πώς είναι δυνατόν να πει ο Τσοχατζόπουλος, και να συνεργαστεί το ΚΥΣΕΑ, ας βάλουμε μπροστά τα Ναυπηγεία για να κάνουμε τη… “δουλειά”;».

Παράλληλα, ο έτερος συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λ. Κοτσαλής, ανέφερε στο δικαστήριο ότι αύριο, Τρίτη, πρόκειται να καταθέσουν μελέτη, που «δείχνει ότι το κατηγορητήριο είναι αστήριχτο και ότι ασχολείται με χρήματα που δεν ακουμπούν τον Τσοχατζόπουλο». Επίσης, ο συνήγορος επανέλαβε ότι η υπεράσπιση από την αρχή υποστηρίζει «ότι δεν υπάρχει δωροδοκία» και επεσήμανε πως το δικαστήριο επέλεξε να μην ασχοληθεί με αυτήν την θέση του κατηγορουμένου. «Το Ελληνικό Δημόσιο συνεβλήθη με Ελληνικά Ναυπηγεία και τα Ναυπηγεία με την HDW» κατέληξε ο κ. Κοτσαλής.

Επίσης, ο Γιάννης Σμπώκος τόνισε ότι επιλέγονται αποσπασματικά τα έγγραφα, αντιδρώντας έντονα στα όσα υποστήριξε η πλευρά του Δημοσίου.

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εικόνες και βίντεο από την δεύτερη μέρα του Αντιρατσιστικού φεστιβάλ -Σήμερα η αυλαία

Ξεκινούν οι εκπτώσεις στη Θεσσσαλονίκη στις 15 Ιουλίου