in

Ένταση προκάλεσαν οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής στις εκλογές των εκπαιδευτικών. Έξι συλλήψεις

Ένταση προκάλεσαν οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής στις εκλογές των εκπαιδευτικών. Έξι συλλήψεις

Έξι άτομα συνελήφθησαν και μεταφέρονται στην ΓΑΔΘ μετά την ένταση που προκλήθηκε στο 11ο σχολείο Ευόσμου όπου πραγματοποιούνται οι εκλογές των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ. Από το πρωί στο σχολείο το κλίμα ήταν τεταμένο καθώς την εμφάνισή τους έκαναν οι δύο υποψήφιοι με την Χρυσή Αυγή (Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών ) με τους εκπαιδευτικούς των άλλων συνδυασμών  να ζητούν την απομάκρυνση τους λέγοντας ότι ο φασισμός δεν έχει θέση στην εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής αρνήθηκαν να φύγουν ενώ μαζί τους υπήρχαν άγνωστα άτομα με γνωστή όμως πολιτική προέλευση που προκαλούσαν συνεχώς με αποτέλεσμα η ένταση να κλιμακωθεί. Στην συνέχεια υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας η οποία έκανε 6 προσαγωγές στην ευρύτερη περιοχή και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο σχολείο όπου οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής υπεδείκνυαν προς σύλληψη εκπαιδευτικούς των άλλων παρατάξεων και δη γνωστούς αριστερούς συνδικαλιστές κατηγορώντας τους ότι τους επιτέθηκαν. Η αστυνομία προσήγαγε τον αριστερό συνδικαλιστή Η. Σμήλιο ο οποίος μεταφέρθηκε στο τμήμα Α.Τ. μαζί με τους 6 προσαχθέντες από την ευρύτερη περιοχή και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Οι χρυσαυγίτες υπέδειξαν εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες,  τους έξι προσαχθέντες ότι τους επιτέθηκαν. Οι έξι συλληφθέντες θα περάσουν την Πέμπτη αυτόφωρο ενώ παράλληλα αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις κατά των χρυσαυγιτών για ψευδή κατάθεση.

Να υπενθυμίσουμε ότι για πρώτη φορά κατατέθηκε ψηφοδέλτιο με τον τίτλο “Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών” στις εκλογές των αιρετών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη δυτική Θεσσαλονίκη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από νωρίς το πρωί μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στο χώρο των εκλογών και έστησαν τραπέζι και μοιράζαν ενημερωτικό υλικό. 

Δημοψήφισμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής

Δημοψηφισματικό χαρακτήρα δίνουν στις σημερινές εκλογές οι συνδυασμοί της αριστεράς ενώ την ίδια ώρα την εμφάνισή του κάνει συνδυασμός της Χρυσής Αυγής στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Τα σχολεία σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν σήμερα κλειστά καθώς οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ψηφίζουν για να εκλέξουν τα αιρετά μέλη που θα τους εκπροσωπήσουν για τα επόμενα δύο χρόνια στα ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ. Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και έκλεισαν στις 5 το απόγευμα χωρίς να υπάρξουν άλλα προβλήματα.

Από τη πλευρά τους οι παρατάξεις της αριστεράς δίνουν ένα δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις εκλογές ζητώντας την ενίσχυση των ριζοσπαστικών δυνάμεων και την καταδίκη των κυβερνητικών πολιτικών με την καταψήφιση των αντίστοιχων συνδυασμών. Ιδιαίτερα για το χώρο της εκπαίδευσης οι δυνάμεις της αριστεράς επιτίθενται στο κυβερνητικό μπλοκ τόσο για τις περικοπές σε μισθούς που έχει δεχθεί ο κλάδος, όσο και ευρύτερα για την υποβάθμιση της εκπαίδευσης. Οι εκλογές γίνονται βέβαια και εν μέσω καταγγελλιών για παρεμβάσεις των Διοικήσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπέρ συγκεκριμένων παρατάξεων και υποψηφίων. 

Η Χρυσή Αυγή για πρώτη φορά στις εκλογές στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Μετά την εμφάνιση παράταξης στις εκλογές για το δικηγορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης η Χρυσή Αυγή επιχειρεί είσοδο και στο χώρο της εκπαίδευσης. 

Μάλιστα παρά τις έντονες αντιδράσεις των υπόλοιπων συνδυασμών και ιδιαίτερα των συνδυασμών της αριστεράς το ψηφοδέλτιο εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας. Οι συνδυασμοί της Αριστεράς από τη πλευρά τους κατέθεσαν ενστάσεις υποστηρίζοντας  πως ακόμη και από τον τίτλο του ψηφοδελτίου, πολύ δε περισσότερο από τις γνωστές αντιλήψεις και τη δράση της Χ.Α.,  ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο αντιβαίνει τους σκοπούς της εκπαίδευσης, τις αρχές της παιδαγωγικής επιστήμης τους στόχους και τις αρχές λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος.

Τους ισχυρισμούς αυτούς επιβεβαιώνει και σχετικό ρεπορτάζ του alterthess που αποκάλυψε ότι υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή στον Δήμο Θεσσαλονίκης διδάσκει τα απογεύματα στο 14ο δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης παγκράτιο, ένα κατά κοινή ομολογία πολύ σκληρό άθλημα το οποίο απέχει παρασάγγας από τα άλλα αθλήματα πάλης καθώς περιλαμβάνει μπουνιές, πνιγμό- πάλη υποταγής, δεν έχει σαφή όρια και φυσικά δεν ενδείκνυται για παιδιά δημοτικού. Βέβαια το θέμα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό αν σκεφτεί κανείς πως η δράση αυτή γίνεται χωρίς άδεια από το Δήμαρχο Παύλου-Μέλα, ενώ γίνεται με ευθύνη του διευθυντή του σχολείου , ο οποίος εντελώς «συμπτωματικά» είναι υποψήφιος για τα ΠΥΣΠΕ με το νέο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, «Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών». Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα από το συγκεκριμένο άθλημα μέλη της Χρυσής Αυγής και σε άλλες περιπτώσεις εισχωρούν σε συλλόγους καπηλευόμενοι τις πολεμικές τέχνες προκειμένου να περάσουν στοιχεία της φασιστικής ιδεολογίας τους. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΕΔΥΕΘ: Εκδήλωση-συζήτηση για το Παλαιστινιακό

Θεσσαλονίκη: Πρωτοβουλία συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς