Εμπρηστική επίθεση στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Εμπρηστική επίθεση από ακροδεξιούς ή παρακρατικούς κύκλους δέχτηκε το βράδυ το Σαββάτο το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών στην Αθήνα. Η επίθεση προκάλεσε μικρές ζημιές στην είσοδο του σχολείου, καθώς και σε διπλανό αυτοκίνητο. Το ίδιο βράδυ, στην Αθήνα πραγματοποιούσαν πανελλαδική κινητοποίηση μέλη της νεοφασιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, με αφορμή την επέτειο από την εμπλοκή στα Ίμια. Όπως καταγγέλουν οι υπεύθυνοι του Σχολείου, τις προηγούμενες μέρες υπήρχαν φανταστικές “αναλήψεις ευθύνης” σε φασιστικά ιστολόγια για ανύπαρκτες επιθέσεις στο Κυριακάτικο σχολείο Μεταναστών.

Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, ένα από τα πολλά εθελοντικά σχολεία για την εκμάθηση ελληνικών στους μετανάστες που λειτουργούν στην Αθήνα, συσπειρώνει εκατοντάδες μετανάστες από πολλές χώρες του κόσμου, οι οποίοι, πέρα από την εκμάθηση των ελληνικών συμμετέχουν σε πλήθος άλλες πολιτικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, το Κυριακάτικο Σχολείο και η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” καλούν σωματεία και συλλόγους να καταδικάσουν την επίθεση. Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Καταγγέλλουμε επίθεση φασιστοειδών που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 29/1 προς Κυριακή 30/1 στην εξωτερική είσοδο χώρου του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, με αποτέλεσμα μικρές υλικές φθορές. Συγκεκριμένα, την ώρα που το Σχολείο μας ήταν κλειστό, άγνωστοι έβαλαν φωτιά με στουπί και πετρέλαιο σε σκουπίδια που μετέφεραν έξω από την εξωτερική είσοδο του χώρου που στεγάζονται οι γραμματειακές δραστηριότητες του σχολείου και γίνονται οι συναντήσεις εθελοντών και μεταναστών. Οι θρασύδειλοι εγκληματίες έσπασαν επίσης τα τζάμια της εξωτερικής πόρτας καθώς και ένα τζάμι αυτοκινήτου κάποιου γείτονα που ήταν παρκαρισμένο στο σημείο, αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την είσοδο. Η φωτιά έσβησε από την πυροσβεστική, ενώ τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή το σχολείο λειτούργησε κανονικά.

Επισημαίνουμε πως το Σάββατο 29/1 νεοναζί της Χρυσής Αυγής από όλη την Ελλάδα, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην Αθήνα για διαδήλωση μίσους με αφορμή την επέτειο των Ιμίων. Επίσης τις προηγούμενες μέρες υπήρχαν φανταστικές “αναλήψεις ευθύνης” σε φασιστικά ιστολόγια για ανύπαρκτες επιθέσεις στο Κυριακάτικο σχολείο Μεταναστών.

Η ρατσιστική κατρακύλα της κυβέρνησης με εξαγγελίες περί κατασκευής δολοφονικών φραχτών στα σύνορα και η πρόσφατη συντονισμένη πρωτοφανής επίθεση ενάντια στον αγώνα των 300 μεταναστών εργατών που κάνουν απεργία πείνας και τους συμπαραστάτες τους, αποθρασύνουν τις φασιστικές συμμορίες. Που θεωρούν πως νομιμοποιούνται να αναβαθμίζουν την εγκληματική τους δράση εναντίον – πλέον – των κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Δηλώνουμε πως τέτοιου είδους
συμμορίτικές επιθέσεις δεν μας πτοούν. Θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα να κάνουμε δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και πρόσφυγες, για να μπορούμε πιο εύκολα να ζούμε και να παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματά μας. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη του αγώνα των 300 μεταναστών εργατών απεργών πείνας, μέχρι τη νίκη. Απαιτούμε την άρση των πρωτοφανών από την εποχή της μεταπολίτευσης κατηγοριών περί “παράνομης μεταφοράς παράνομων μεταναστών” σε 5 από τα μέλη της
πρωτοβουλίας αλληλεγγύης.

Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα στους μετανάστες, καλύτερη ζωή για όλους.

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση “ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ”

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Με τη δύναμη της θέλησης συνεχίζουν τον αγώνα τους οι 50 απεργοί πείνας στη Θεσσαλονίκη

Παγκόσμια Τράπεζα: Εύθραυστη η Μέση Ανατολή