Ελβετία: Όχι στον περιορισμό της μετανάστευσης

Ελβετία: Όχι στον περιορισμό της μετανάστευσης

Όχι είπαν οι Ελβετοί σε πρόταση λήψης πρόσθετων μέτρων περιορισμού της μετανάστευσης, σε δημοψήφισμα που διεξήχθη σήμερα στο σύνολο των περιφερειών της χώρας.

Το κείμενο για τη μετανάστευση, με την ονομασία «Ecopop», το οποίο είχε στόχο να περιορίσει τη μετανάστευση στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, απορρίφθηκε με 74%, δηλαδή με ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που είχαν δημοσιευθεί πριν από το δημοψήφισμα.

Ακόμη και στο καντόνι του Τιτσίνο, η πρωτοβουλία δεν έλαβε παρά 36 «υπέρ», ενώ οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν εκεί ότι θα επικρατούσε με διαφορά το «ναι».

Η πλειοψηφία των 26 ελβετικών καντονιών καταψήφισε τα κείμενα αυτά, ενώ η υπερψήφισή τους από τα περισσότερα από τα καντόνια ήταν προϋπόθεση για την υιοθέτησή τους.

Ως εκ τούτου, τα κείμενα, τα οποία αποκαλούνται λαϊκές πρωτοβουλίες, θεωρείται πως απορρίφθηκαν.
Μερικά λεπτά μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων στις 13:00 (ώρα Ελλάδας), εκτιμήσεις που μεταδόθηκαν από τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης έδειχνααν πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων απέρριψε μαζικά τα κείμενα αυτά. Έπρεπε ωστόσο να διαπιστωθεί πώς είχε ψηφίσει η πλειονότητα των ελβετικών καντονιών, για να ανακοινωθεί αν οι πρωτοβουλίες αυτές είχαν οριστικά απορριφθεί.

Η καταψήφιση των τριών πρωτοβουλιών από τους Ελβετούς ήταν συνεπώς σαφέστατη.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Για το κίνημα στις Σκουριές Χαλκιδικής. Του Σίμου Ανδρονίδη

Αίγυπτος: Ποινές φυλάκισης σε στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας