Εκθεση ‘Τόποι: Άγονοι. Δύο Φιλανδοί φωτογράφοι’ στη Θεσσαλονίκη

Την έκθεση φωτογραφίας των Kari Soinio, Harri Palviranta ‘Τόποι: Άγονοι. Δύο Φιλανδοί φωτογράφοι’ παρουσιάζει Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της PhotoBiennale 2010 / 21η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση.

Ο Kari Soinio στην ενότητα “City of Ghosts” αναμειγνύει την αρχιτεκτονική φωτογραφία με τη φωτογραφία δρόμου και μέσα από μια απροσδόκητη αισθητική εμφανίζει τον άνθρωπο που κατοικεί στην πόλη σαν φάντασμα, σαν έναν απρόσκλητο επισκέπτη που κατασπαράσσεται από την ίδια του την πόλη.
Ο Harri Palviranta στην ενότητα “GFWP – The Great Finnish Weapons Project” παρουσιάζει την κενότητα και τη ματαιοδοξία που κρύβουν τα προγράμματα των χωρών που έχουν σχέση με τη δοκιμή και εξέλιξη των οπλικών συστημάτων. Αδιάψευστος μάρτυρας ο πληγωμένος τόπος των πεδίων βολών που φωτογραφίζει…
Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει τη μνήμη του τόπου όπως σκιαγραφείται μέσα από το φακό του κάθε δημιουργού. Τα έργα παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο η παρελθοντική μνήμη προβάλλεται στο βλέμμα του φωτογράφου και μέσα από αυτά διαφαίνεται η προσωπική αναζήτηση του τόπου.
Η έκθεση θα διαρκέσει 27 Σεπτεμβρίου – 16 Οκτωβρίου.  Ώρες λειτουργίας: Δε-Πα 09.00-15.00
πηγή opencalendar.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΚΚΕ: «Πλήττεται ο δημόσιος χαρακτήρας της Ανώτατης Εκπαίδευσης»

Προσφυγή της Κομισιόν για τα φορτηγά