Έκθεση με αφίσες του Ισπανικού Εμφυλίου

Περίπου 100 αφίσες της περιόδου 1936-1939 θα παρουσιάσει η έκθεση Αφίσες από τον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, στο Ινστιτούτο Θερβάντες.


Καλλιτέχνες όπως οι Renau, Bardasano, Amster, Oliver, Melendreras, Sim, Pedrero, Babiano, Ballester και Garay μεταξύ άλλων, συνδυάζουν καινοτόμες τεχνικές όπως το κολάζ και το φωτομοντάζ, χρησιμοποιούν ριζοσπαστικά το χρώμα και παράγουν έργα που εκπλήσσουν για την τόλμη το πειραματισμού και τη δυναμική τους.
Η συλλογή αποτελεί μία εξαιρετική μαρτυρία της παραγωγής αφισών της δημοκρατικής πλευράς χάρη στο εύρος και στην ποικιλία των θεμάτων, των δημιουργών, των εκδοτικών φορέων και οργανισμών, που την συνθέτουν. Τα έργα της συλλογής, η οποία είναι μία επιλογή από τη συλλογή του Ιδρύματος Pablo Iglesias, φανερώνουν την αισθητική αντίληψη της αβαν-γκάρντ πρωτοπορίας της τέχνης της εποχής καθώς και την επιρροή του ρωσικού κονστρουκτιβισμού.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 23/09 μέχρι 23/10. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.
Πηγή, naftemporiki.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Σε απεργία προχωρούν Πακιστανοί εργάτες στη Σκάλα μετά από αστυνομικό πογκρόμ

Στη Βουλή οι εκπρόσωποι των φορτηγατζήδων