Έκθεση φωτογραφίας “Φυτική Βιοποικιλότητα – Η τέχνη της ζωής”

Την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, στις 7μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, εγκαινιάζεται η έκθεση που προέκυψε από τον Διεθνή Φωτογραφικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εν όψει της ανακήρυξης από τον ΟΗΕ του 2010 ως Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, κινητήρια δύναμη για την διοργάνωση αυτή είναι η αγωνία για το περιβάλλον, τη ραγδαία εξαφάνιση των ειδών, την υποβάθμιση των οικοσυστημάτων, που προκλήθηκαν από τον ανθρώπινο παράγοντα.

Οι 83 φωτογράφοι ενέπλεξαν την τέχνη με τη βιοποικιλότητα. Από τις 811 φωτογραφίες που συμμετείχαν, επιλέχθηκαν 85 φωτογραφίες 44 φωτογράφων. Φωτογραφίες άρτιες βγαλμένες από το στούντιο της φύσης, γεμάτες σκεπτικισμό για το πρόβλημα αλλά και με ζωή, ομορφιά και χρώμα.
Στην ανακοίνωσή τους οι οργανωτές καταλήγουν: “Οι κυβερνήσεις, οι κοινωνίες και ο καθένας χωριστά θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές τον πολύτιμο περιβαλλοντικό πλούτο της χώρας μας. Η σπάνια χλωρίδα απειλείται και τα οικοσυστήματα πρέπει να προστατευθούν κατά προτεραιότητα από επιθετικές και ρυπογόνες δραστηριότητες, από μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Η απώλεια της βιοποικιλότητας κρύβει σημαντικούς κινδύνους για την ποιότητα της ζωής μας και το μέλλον των παιδιών μας.”
 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Επίθεση δέχτηκε η διαμαρτυρία συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το Χίλτον

Συνεχίζεται η διαρροή βουλευτών στη ΝΔ