Έκλεισαν 6 τράπεζες στις ΗΠΑ

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διασφάλισης των Καταθέσεων (FDIC), η ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έκλεισαν έξι ακόμα τράπεζες, με το συνολικό αριθμό των ιδρυμάτων που έχουν κλείσει εφέτος να φθάνουν, έτσι, τις 138.

Η μεγαλύτερη ήταν η Hillcrest Bank στο Όβερλαντ Παρκ του Κάνσας, με 1,65 δις δολάρια συνολικούς πόρους και 1,54 δις δολάρια συνολικές καταθέσεις. Έκλεισαν επίσης οι First Suburban National Bank στο Μέιγουντ του Ιλινόι, η First National Bank στο Μπάρνσβιλ στη Τζόρτζια, η Gordon Bank στο Γκόρντον στη Τζόρτζια• η Progress Bank στην Τάμπα στη Φλόριντα και η First Bank of Jacksonville, στο Τζάκσονσβιλ, στη Φλόριντα. Οι πόροι και οι καταθέσεις των τραπεζών αυτών συμφωνήθηκε να τεθούν υπό τον έλεγχο άλλων.

Αυτή την εβδομάδα η FDIC εκτίμησε ότι οι διαδικασίες πτωχεύσεων και κλεισίματος τραπεζών θα στοιχίσουν στο ταμείο Διασφάλισης των Καταθέσεων 52 δις δολάρια από το 2010 ως το 2014, αναθεωρώντας προς τα κάτω προηγούμενη εκτίμησή της, που έκανε λόγο για 60 δις δολάρια το συγκεκριμένο διάστημα.

Η μεγαλύτερη τράπεζα που κατέρρευσε στην διάρκεια της κρίσης ως σήμερα ήταν η Washington Mutual, με πόρους 307 δις, το Σεπτέμβριο του 2008.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδες!!!!

Παραβίαση του Ασύλου στα Προπύλαια από την Ιρανική Πρεσβεία