Έκκληση του Μαραντόνα να απονεμηθεί το Νoμπέλ Ειρήνης στις «Μητέρες της Πλατείας Μαΐου»

Την απονομή του Νομπέλ Ειρήνης στις «Μητέρες της Πλατείας Μαΐου» ζητά ο αστέρας του ποδοσφαίρου και πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας της Αργεντινής Ντιέγκο Μαραντόνα, με επιστολή του προς το Κοινοβούλιο της Νορβηγίας.
Η οργάνωση «Μητέρες της Πλατείας Μαΐου» συστάθηκε με στόχο να εντοπιστούν παιδιά που είχαν απαχθεί στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή, την περίοδο 1976-1983.
Στην επιστολή του, ο Μαραντόνα καλεί τη Βουλή της Νορβηγίας να συμβάλλει ώστε η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αναγνωριστεί διεθνώς, λαμβάνοντας το Νομπέλ.
Ο 49χρονος πρώην αρχηγός της εθνικής ποδοσφαίρου υπογραμμίζει τον «σταθερό και θαρραλέο αγώνα για την επανένωση (με τις οικογένειές τους) των παιδιών που απήχθησαν από την κρατική τρομοκρατία».
Σημειώνει, επίσης, πως η οργάνωση, η πρόεδρος της οποίας Εστέλα δε Καρλότο είχε επισκεφθεί τον Ιούνιο την εθνική Αργεντινής στην Πρετόρια, στη διάρκεια του Μουντιάλ, αξίζει το βραβείο «για την αγάπη και την φροντίδα που έδειξε στα 102 παιδιά που βρέθηκαν και στη συνεχιζόμενη έρευνά της για τα σχεδόν 400 παιδιά που εξακολουθούν α αγνοούνται».
Το Νόμπελ Ειρήνης θα απονεμηθεί την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου, από τη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι πέρσι το Νόμπελ Ειρήνης πήγε στον Μπάρακ Ομπάμα, Πρόεδρο την ΗΠΑ, οι οποίες αυτή τη στιγμή εμπλέκονται σε πολλές πολεμικές συγκρούσεις στον πλανήτη.
Πηγή tovima.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

alterthess: Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο τ.1

Συλλήψεις δεκάδων αστυνομικών στον Ισημερινό