Εκδίδεται ξανά η “Απογευματινή των εργαζομένων”

Οι εργαζόμενοι της “Απογευματινής”,δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί, σε νέα γενική συνέλευση που πραγματοποιήσαν στα γραφεία της εφημερίδας αποφάσισαν ομόφωνα ότι επιθυμούν να εκδώσουν ξανά την “Απογευματινή των Εργαζομένων”, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου. Επίσης να συνεχίσουν να την εκδίδουν ανά δεκαπενθήμερο, ως free press, τουλάχιστον για όσο διάστημα η “Απογευματινή” τελεί υπό αναστολή έκδοσης και ενώ αναμένεται η εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης.
“Ο στόχος μας με τη συνέχιση της έκδοσης της “Απογευματινής των Εργαζομένων” είναι τριπλός:

Πρώτον, να αναδείξουμε την πρωτοφανή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Απογευματινής – ιδιαίτερα ενόψει της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, που έχει καταθέσει η επιχείρηση, στις 17 Δεκεμβρίου, αλλά και ενόψει της εκδίκασης της αίτησης πτώχευσης στις 2 Φεβρουαρίου. Με δεδομένο ότι αποτελούμε την πιο τραγική από όλες τις περιπτώσεις που συνθέτουν το σημερινό “τσουνάμι” στα ΜΜΕ – καθώς είμαστε απλήρωτοι επί πέντε μήνες, υπό την απειλή μίας πτώχευσης που συνιστά μεθόδευση προκειμένου να παραιτηθούμε χωρίς λεφτά, και αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας να χαθούν οριστικά – θεωρούμε ότι η διαρκής δημοσιοποίηση του θέματος μας βοηθά σημαντικά σε συνδικαλιστικό και νομικό επίπεδο.

Δεύτερον, να αναδείξουμε το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, την περίοδο αυτή κατά την οποία η κρίση χρησιμοποιείται ως πρόσχημα από εκδότες και καναλάρχες με σκοπό την καταστρατήγηση και των πλέον στοιχειωδών δικαιωμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιάσουμε στην “Απογευματινή των Εργαζομένων” τα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τις πιέσεις που υφίστανται οι συνάδελφοι σε όλα τα ΜΜΕ, και τους καλούμε να συμβάλλουν με τη σειρά τους με οποιοδήποτε τρόπο (ρεπορτάζ και τεχνική βοήθεια) στην έκδοση της “Απογευματινής των Εργαζομένων”.

Τρίτον, και πιο σημαντικό από όλα, η “Απογευματινή των Εργαζομένων” θα έχει και πάλι ως στόχο να αναδείξουμε μέσω του ρεπορτάζ όλα τα προβλήματα που “καίνε” την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους, προσφέροντας ουσιαστική και πραγματικά αδέσμευτη ενημέρωση. Ζητάμε συμπαράσταση από τους αναγνώστες μας. Και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Είμαστε παρόντες. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για τη σωτηρία της ιστορικής αυτής εφημερίδας.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους τους αναγνώστες της “Απογευματινής”, όλους όσους στήριξαν την πρώτη έκδοση της “Απογευματινής των Εργαζομένων”, και όλους τους πολίτες που νιώθουν ότι απειλούνται τα εργασιακά τους δικαιώματα, να γράψουν για την εφημερίδα μας και να αποστείλουν στο freeapog130@gmail.comσύντομα κείμενα, έκτασης το πολύ 250 λέξεων, εκφράζοντας – με κόσμιο, φυσικά, τρόπο – την άποψη τους, τόσο για αυτό που συμβαίνει στην “Απογευματινή”, όσο και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ζητούμε συνεπώς τη συνδρομή των συνδικαλιστικών μας οργάνων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ) για την υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού. Επιθυμούμε παράλληλα το ζήτημα της “Απογευματινής” να ενταχθεί και να αποτελεί προμετωπίδα στις γενικές κινητοποιήσεις του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό υιοθετώντας το ψήφισμα της Ανοιχτής Διακλαδικής Συνέλευσης των Εργαζομένων στα ΜΜΕ της 30ης Νοεμβρίου εκτιμούμε ότι πρέπει να προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης για 48ωρη απεργία, η οποία να στοχεύει στην έκδοση των κυριακάτικων φύλλων της 12 Δεκεμβρίου και η οποία να αναφέρεται και στο άτυπο λουκέτο στην “Απογευματινή”. Από εκεί και πέρα εκτιμούμε ότι πρέπει να ακολουθήσουν στοχευμένες κινητοποιήσεις στα μέσα τα οποία επιχειρούν να καταστρατηγήσουν ακόμη και θεμελιώδεις κατακτήσεις όπως οι συλλογικές συμβάσεις.

 Δηλώνουμε αλληλέγγυοι σε όλους τους συναδέλφους μας σε όλα τα μέσα, που υφίστανται την περίοδο αυτή μία πραγματική τρομοκρατία, και τους καλούμε να αντισταθούν, να μη λυγίσουν, να προστατέψουν τα δικαιώματα τους, για να μη βρεθούν και εκείνοι στη δική μας θέση.

Οι εργαζόμενοι της “Απογευματινής” θα συνεχίσουμε τον αγώνα, γιατί αυτό οφείλουμε στην προσωπική και επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Θα συνεχίσουμε ενωμένοι και θα νικήσουμε.
Εργαζόμενοι στην “Απογευματινή”

freeapog.blogspot.com 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ηλεκτρονικός πόλεμος για το για το WikiLeaks

Wikileaks: Μιανμάρ και Βόρεια Κορέα συνεργάζονται για την κατασκευή πυρηνικών