Εκχώρηση της συνολικής διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων σε ιδιώτες καταγγέλει η Ε.E. της Π.Ο.Ε- Ο.Τ.Α

“Την πραξικοπιματική ενέργεια της «μονοπαραταξιακής» Εκτελεστικής Επιτροπής και του Προέδρου του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. που κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες και εν κρυπτώ προχώρησε στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με την ανύπαρκτη Κρατική Περιφέρεια και εκχωρεί ουσιαστικά την κατασκευή των εργοστασίων και τη συνολική διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων από την πίσω πόρτα σε ιδιώτες” καταγγέλει η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. Ταυτόχρονα συγκαλείται στις 12.00 το μεσημέρι εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ενώ το πρωί πραγματοποιήθηκε παράσταση της Εκτελεστικής Επιτροπή στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. όπου ζητήθηκε η καταδίκη των αποφάσεων της Ε.Ε. του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν. Α.
 Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, όπως καταγγέλουν, αναδεικνύει τις μεθοδεύσεις τόσο του Δ.Σ. του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. όσο και της Περιφέρειας Αττικής που υποταγμένοι στις δεσμεύσεις τους απέναντι στα ιδιωτικά συμφέροντα δεν υπολογίζουν τίποτα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
     Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης δεν είναι ξεκομμένη και από την απόφαση της Υπουργού Περιβάλλοντος που εξέδωσε περιβαλλοντικούς όρους για τη λειτουργία του εργοστασίου 700.000 τόνων προκρίνοντας ουσιαστικά την πιο ακριβή διεθνώς επιλογή για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, αυτή της βιοξήρανσης και της θερμικής επεξεργασίας, επιλογή που είναι επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία την οικονομία και το περιβάλλον.

     Όλοι οι επιστημονικοί φορείς θεωρούν τη μέθοδο της βιοξήρανσης υψηλού επενδυτικού και λειτουργικού κόστους, σε σχέση με την ανακύκλωση στην πηγή, την κομποστοποίηση και τους Χ.Υ.Τ.Υ. και εισάγει επισήμως την καύση, τεχνολογία που προωθούν στη χώρα μας συγκεκριμένα εργολαβικά συμφέροντα.

     Καθώς στις μονάδες βιοξήρανσης γίνεται μηχανική επεξεργασία των σύμμεικτων απορριμμάτων κατά την οποία ανακτώνται μέταλλα και γυαλί και τα υπόλοιπα (κυρίως χαρτί, πλαστικά και οργανικά) μετατρέπονται σε καύσιμο υλικό, το λεγόμενο SRF το οποίο θα πρέπει να οδηγείται σε θερμική επεξεργασία σε ειδικές μονάδες καύσης. Μέθοδος που θα εκτινάξει το κόστος στα 180,00 ευρώ περίπου και θα απαιτήσει Χ.Υ.Τ.Α. τοξικών αποβλήτων.

     Επειδή οι εξελίξεις στη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων δείχνουν τη σαφή πρόθεση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.  τους δηλώνει ότι θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις της να αντιστέκεται στις παράνομες αποφάσεις τους.

     Όλοι οι υπεύθυνοι πέρα από τις πολιτικές τους ευθύνες θα αντιμετωπίσουν και τις ποινικές καθώς οι αποφάσεις τους δεν υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο.

     Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτή την προγραμματική σύμβαση είναι οι σύγχρονοι «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» του θεσμού και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθούν συνολικά.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Και πάλι ενώπιον της βρετανικής Δικαιοσύνης ο Ασάνζ

Δυναμική 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ της Αθήνας