Έκαναν έξωση σε αυτιστικά παιδιά !

Στον δρόμο βρίσκονται από την περασμένη Πέμπτη τα αυτιστικά παιδάκια τα οποία φιλοξενούνταν στην πολύτιμη δομή αποασυλοποίησης ψυχικώς πασχόντων “Περιβολάκι – 2″, η οποία στεγαζόταν μέχρι τότε σε ενοικιαζόμενο κτήριο επί της οδού Θεσσαλίας, στο Χαλάνδρι Αττικής! Το “Περιβολάκι – 2″ αποτελεί δομή του πολύπαθου προγράμματος “Ψυχαργώς” και διαθέτει Κέντρο Ημέρας, Ξενώνα Βραχείας Διαμονής και Διαγνωστικό Κέντρο για εξωτερικούς ασθενείς.

Η υπόθεση αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των δραματικών αποτελεσμάτων που έχουν προκύψει από την χρόνια υποχρηματοδότηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, αλλά και της αναλγησίας με την οποία η Δικαιοσύνη αντιμετωπίζει συχνά τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα, ακόμη και όταν οι θιγόμενοι πρωταγωνιστές είναι αθώα παιδάκια με αυτισμό.
Η δομή “Περιβολάκι – 2″ ήταν υπό έξωση από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου στο οποίο στεγαζόταν, καθώς ο φορέας ο οποίος έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του χρωστούσε ενοίκια μηνών, λόγω της παρατεταμένης υποχρηματοδότησης της αποασυλοποίησης των ψυχικώς πασχόντων.
Η τραγική ειρωνεία της ιστορίας είναι το γεγονός ότι, όταν η υπόθεση εκδικάσθηκε με τη δικαστική απόφαση υπέρ του ιδιοκτήτη του κτηρίου, το υπουργείο Υγείας είχε ήδη χορηγήσει το αναγκαίο χρηματικό ποσό και ο φορέας λειτουργίας της επίμαχης δομής είχε ήδη καταβάλει τα χρεωστούμενα ενοίκια στον ιδιοκτήτη… Η Δικαιοσύνη, όμως, επέδειξε ακραία αναλγησία! Η δικαστική απόφαση ήταν η έξωση των αυτιστικών παιδιών από το δεύτερο σπίτι τους!
Έτσι δικαστικοί λειτουργοί έφτασαν την περασμένη Πέμπτη στο κτήριο της δομής, στο Χαλάνδρι, και σφράγισαν το “Περιβολάκι – 2″ μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μικρών παιδιών και κάτω από τις ευλογίες του εργολάβου… Ποιος, άραγε, θα αναρωτηθεί, τουλάχιστον, για τις επιπτώσεις αυτής της αναστάτωσης στην ήδη κλονισμένη ψυχική υγεία των μικρών παιδιών και ποιος θα αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες του;
Το υπουργείο Υγείας έδωσε πάραυτα εντολή στον φορέα της δομής να φιλοξενήσει προσωρινά τα παιδάκια σε άλλη ομοειδή δομή του, έως ότου καταστεί δυνατόν να βρεθεί άλλο κτίριο για να στεγάσει το “Περιβολάκι – 2″.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο “Περιβολάκι” Αγγ. Συλλιγαρδάκη τονίζει στην “Αυγή της Κυριακής”: “Το υπουργείο Υγείας έχει αργήσει πέντε ολόκληρα χρόνια! Ζητάμε να αποκατασταθεί άμεσα η ηρεμία των μικρών παιδιών. Απαιτούμε να μην επιστρέψει κανένα παιδάκι σπίτι του και κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του”.

   
Αναδημοσίευση από http://nobudget.wordpress.com

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδεεεες!

Φωτογραφίες από τη χθεσινή παρέμβαση στη παρέλαση