Εισβολή ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών- Ελεύθεροι οι φοιτητές

Update (17:31): Ελεύθεροι αφέθησαν οι 32 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών που προσήχθησαν νωρίτερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση από διμοιρίες των ΜΑΤ και αρκετούς αστυνομικούς των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, μετά από παράσταση διαμαρτυρίας των Φοιτητικών Συλλόγων του ΕΚΠΑ, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 10 μέσα στην αίθουσα της Πρυτανείας όταν παρενέβησαν φοιτητές την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος.

Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το κτίριο της Πρυτανείας στο Πανεπιστήμιο, μετά την παρέμβαση που έγινε λίγο μετά τις 10.30 από φοιτητές. Οι φοιτητές παρενέβησαν στην Πρυτανεία την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση για θέματα του πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Τότε κάποιος ειδοποίησε την αστυνομία και με εντολή εισαγγελέα το Πανεπιστήμιο έχει αποκλειστεί περιμετρικά από ΜΑΤ και αστυνομικούς της Ομάδας ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ.
 
Η αστυνομία αυτήν την ώρα έχει προσαγάγει φοιτητές οι οποίοι βρίσκονται ήδη στη ΓΑΔΑ. Οι υπόλοιποι φοιτητές παραμένουν εγκλωβίσμένοι στην Πρυτανεία ενώ μία ακόμη κλούβα έχει φτάσει στο χώρο του Πανεπιστημίου.
 
Γύρω στις 12.00 ενταση δημιουργήθηκε έξω από την Πρυτανεία όταν φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από την πρυτανεία για να διαμαρτυρηθούν για τις προσαγωγές των φοιτητών. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών προκειμένου να προχωρήσει με τις δεκάδες τις προσαγωγές.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποιούν τέτοιου είδους επιχείρηση κατά την διάρκεια ειρηνικής φοιτητικής παρέμβασης στην συνεδρίαση ενός οργάνου του πανεπιστημίου.  Ο πρύτανης του ιδρύματος υποστηρίζει πως ο ίδιος δεν πραγματοποίησε καμία κλήση στην αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες την αστυνομία κάλεσε καθηγήτρια- μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης πιθανόν επειδή φοβήθηκε από την επαφή της με τους φοιτητές της. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εικόνες και βίντεο από την δεύτερη μέρα του Αντιρατσιστικού φεστιβάλ -Σήμερα η αυλαία

Ξεκινούν οι εκπτώσεις στη Θεσσσαλονίκη στις 15 Ιουλίου