“Έφυγε” ο δημοσιογράφος Ν. Αλιβιζάτος

 

Έφυγε την Παρασκευή, σε ηλικία 60 ετών, μετά από σκληρή μάχη με την επάρατο νόσο ο δημοσιογράφος και νομικός Νίκος Αλιβιζάτος. Η κηδεία του Νίκου Αλιβιζάτου θα γίνει, την Δευτέρα 21/1, στις 4μ.μ από το Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Τα συλλυπητήρια της εξέφρασε η κυβέρνηση στους οικείους τους σημειώνοντας πως ο Νίκος Αλιβιζάτος διακρίθηκε για τη σεμνότητά του και τη μαχητικότητά του.

Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:”Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το χαμό του Νίκου Αλιβιζάτου, ενός ανθρώπου με συμμετοχή στον αγώνα κατά του δικτατορικού καθεστώτος όπου και διώχθηκε για τη δράση του καθώς και ενός έγκριτου δημοσιογράφου με παράλληλη γνώση και ασχολία σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής.Ιδιαίτερη είναι η συμβολή του στα ζητήματα των ναρκωτικών, όπου μέσα από τη γραφή του πραγματεύτηκε με ανοιχτό και πρωτοπόρο πνεύμα.Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του”.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και σπούδασε στην Ιταλία, Νομική στο Καμερίνο και Δημοσιογραφία στο Ουρμπίνο.

Εργάστηκε ως δικηγόρος και μέχρι το τέλος της ζωής του, ήταν στέλεχος στην Νομική Υπηρεσία της Βουλής.

Παράλληλα διακρίθηκε και στην δημοσιογραφία, όπου κάλυψε τον τομέα της διεθνούς πολιτικής στην “Αυγή” και το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ στην “Μακεδονία”.

Τον χαρακτήριζε η ουσιαστική και σε βάθος, γνώση των θεμάτων. Ήταν ένας θερμός, φιλικός και χωρίς ανταγωνισμούς άνθρωπος, με πλατειές γνώσεις και απέραντη σεμνότητα.

Μετέφρασε από τα Ιταλικά, τον κλασσικό Πιραντέλο, τον νεώτερο Νικολό Αμανίτι, τον σημαντικό πολιτικό στοχαστή Φεραγιόλι, και μια σειρά εξαιρετικών δοκιμίων για την αλήθεια και το ψέμα των απαγορευμένων ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας συμμετείχε ενεργά στην Αντίσταση, μέσα από τις γραμμές του Πατριωτικού Μετώπου (ΠΑΜ) και του παράνομου τότε «Ρήγα Φεραίου» και διώχθηκε για την αντιδικτατορική του δράση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ύποπτη για δολοφονία βουλευτή η Τιμοσένκο

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο