Εφημερίδες!!!!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Χωρίς ασπιρίνες τα φαρμακεία”.
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: “Φτωχό σε προτάσεις το debate”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Δεν θα φάει Αστακό το Κατάρ”.
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι “ματαιώθηκε χθες μια από τις μεγάλες ξένες επενδύσεις, για την οποία είχε φτάσει κοντά σε συμφωνία η κυβέρνηση. Το Κατάρ απέσυρε το ενδιαφέρον του από την επένδυση στον Αστακό με επιστολή που έστειλε στον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη.

Η επένδυση, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις για θέματα περιβαλλοντικών επιπτώσεων”.

Η ΑΥΓΗ: “Το μνημόνιο χρεωκόπησε. Ζήτω το νέο Μνημόνιο!”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “νέο Μνημόνιο για άλλα τρία χρόνια, δηλαδή έως το 2016, με άλλοθι την αναθεώρηση των στατιστικών στοιχείων για το 2009, συμφώνησε η κυβέρνηση. Στην ουσία πρόκειται για ομολογία χρεωκοπίας του εφαρμοζόμενου Μνημονίου και για προοίμιο της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου της τρόικας”.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Για να αποτραπούν οι απολύσεις επιδοτούνται οι εργοδότες με τις ασφαλιστικές εισφορές”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “επιδοτούνται οι ασφαλιστικές εισφορές όλων των εργοδοτών για να μην κάνουν απολύσεις, με την προϋπόθεση να μη χρωστούν στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και στην Εφορία και να μην έχει μειωθεί το προσωπικό τους, κατά το τελευταίο τρίμηνο, από την ημέρα που θα υποβάλουν τη σχετική αίτηση”.
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: “Μέτρα ασπιρίνες για το «τέρας» της ανεργίας”.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι “προεκλογικό εμπόριο ελπίδας με εξόφθαλμο στόχο την παραπλάνηση των πολιτών, μέχρις ότου παρέλθει η αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου και ακολουθήσουν τα νέα μέτρα που εισηγείται η τρόικα, συνιστά η χθεσινή επικοινωνιακή φιέστα που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και θεατές τα μέλη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής”.
ΑΥΡΙΑΝΗ: “Ξετίναξε το σάπιο σύστημα ο Ανδρέας Βγενόπουλος”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “φωτιά στο πολιτικό σύστημα που διαχειρίστηκε σκανδαλωδώς τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και ειδικά για τους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Αλογοσκούφη και Σάββα Τσιτουρίδη αναφορικά με την υπόθεση των δομημένων ομολόγων βάζει ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος”.
ΤΟ ΒΗΜΑ: “Φορο-καρφώματα από συγγενείς και γείτονες”. Η εφημερίδα γράφει ότι “σχεδόν 18.000 (17.948) καταγγελίες έχουν γίνει από πολίτες στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για φοροδιαφυγή. Συγγενείς κατήγγειλαν τους συγγενείς τους για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων, γείτονες κατήγγειλαν γείτονές τους για παράνομο πλουτισμό, συνέταιροι συνεταίρους τους για πλαστά τιμολόγια και ασθενείς τους γιατρούς τους όχι μόνο για φακελάκι, αλλά και για τα περιουσιακά τους στοιχεία. Το 20% των καταγγελιών έχει βάση και ήδη αυτές ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών”.
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Εμπαιγμός επιχειρήσεων και ανέργων”.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “οι ωφελούμενοι ανέρχονται σε 667.000, ωστόσο οι επιχειρήσεις που έχουν το τελευταίο τρίμηνο προβεί σε απολύσεις δεν θα ενταχθούν στα προγράμματα αυτά όπως και εκείνες που δεν είναι ενημερωμένες ασφαλιστικά και φορολογικά. Ουσιαστικά, τα προγράμματα απευθύνονται σε επιχειρήσεις που δεν αντιμετωπίζουν κανένα οικονομικό πρόβλημα!”.
ΕΘΝΟΣ: “Ενστάσεις για το νέο μηχανογραφικό. Ανάβει φωτιές η κατάθεσή του πριν από τις πανελλαδικές”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να επισπεύσει τη συμπλήρωση και κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων πριν από τις εξετάσεις. Μαθητές της Γ’ Λυκείου που μιλούν στο «Εθνος», θεωρούν τις βαθμολογίες «πυξίδα» για τη σωστή συμπλήρωσή του”.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Το τσιπ 666 σκοτώνει σωματικά και ψυχικά”. Σύμφωνα με την εφημερίδα “επιστημονικά και Θεολογικά τεκμηριωμένη επιστολή του π. Σαράντου Σαράντου στην Ιεραρχία της Εκκλησίας αποδεικνύει όχι μόνο την ψυχική βλάβη των Ορθοδόξων, αλλά και τις σωματικές βλάβες που μπορεί να υποστεί κάθε άνθρωπος που θα παραλάβει την κάρτα με το τσιπ”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “«Τρελός χορός» του παπατζή με φιέστες υποσχέσεις και σόου. Ο Πρωθυπουργός κοροϊδεύει τους πάντες από την αντιεξουσιαστική «γιάφκα» του Μαξίμου”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ανακοίνωση δεκαεπτά προγράμματα-φούσκες για την ανεργία για να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ ψηφοθηρικά. Ολα τα προγράμματα είναι ανεφάρμοστα γιατί έχουν κενά, τραγικές αντιφάσεις και δημιουργούν «αποθήκες» προσωρινά εργαζομένων και μελλοντικών ανέργων. Πώς τεκμηριώνονται όλα αυτά”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “FAST… ΦΙΑΣΚΟ με το Κατάρ”.
Η εφημερίδα γράφει ότι: “Αστακός τέλος! Η πολυδιαφημισμένη επένδυση από την πλευρά της κυβέρνησης ως αξιοποίηση του Αστακού, τινάχθηκε στον αέρα, καθώς οι δύο κρατικές εταιρίες του Κατάρ αποσύρθηκαν από την επένδυση, επικαλούμενες αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τις δύο κατασκευαστικές εταιρίες, τη γαλλολιβανέζικη CCC και την Rosebud Energie Deutschland GmbH με έδρα την Φρανκφούρτη και εκπρόσωπο τον Ελληνα Ι. Σπορίδη”.
ΕΣΤΙΑ: “Πρότασις Μάνου για την οικονομία”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “μέσα στο νοσηρό κλίμα που έχουν δημιουργήσει τα δύο μεγάλα κόμματα με την στείρα παρελθοντολογία, υπάρχουν και κάποιες πρακτικές φωνές που προτείνουν λύσεις. Μία εξ αυτών είναι η φωνή του κ. Στέφανου Μάνου, ο οποίος έκανε συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να απεγκλωβίσουν την ελληνική οικονομία από το σημερινό αδιέξοδο”.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Ο δημόσιος τομέας στόχος των νέων περικοπών”.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σε αλλαγή του μείγματος των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που προβλέπει το Μνημόνιο για το 2011 προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο μετά και την αναθεώρηση των στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος των προηγούμενων ετών, που απαιτεί πρόσθετεςπαρεμβάσεις”.
Ο ΛΟΓΟΣ: “Στρώνουν «χαλί» για νέα μέτρα”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “οι επιπτώσεις στο έλλειμμα του 2010 από την αναθεώρηση των δημοσιονομικών δεδομένων της περιόδου 2006-2009 θα είναι περιορισμένες και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να οδηγήσουν σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας το 2010 και συνεπώς δεν θα έχουν αποτέλεσμα την εκ νέου επιβάρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων”.
ΤΑ ΝΕΑ: “Φέρτε πίσω «όλα τα λεφτά για όλα τα κιλά»”.
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι “πρόστιμα μαμούθ από την Ε.Ε. για αλόγιστες παροχές στους αγρότες από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Η πρώτη καμπάνα (343,7 εκατ. ευρώ) επιβάλλεται αύριο και είναι αμετάκλητη. Βαριά καμπάνα στην Ελλάδα, ύψους 343,7 εκατομμυρίων ευρώ, επιβάλλει αύριο η Ε.Ε. για παράνομες αγροτικές ενισχύσεις που έδωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. την περίοδο 2004-2007. Οι παράνομες αυτές ενισχύσεις ανεβάζουν το ύψος των πιθανών προστίμων που θα επιβληθούν στη χώρα τους επόμενους μήνες σε 1,3 δισ. ευρώ – ποσό που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το έλλειμμα”.
Η ΝΙΚΗ: “Στο… κρεβάτι του Προκρούστη. Οι μεταρρυθμίσεις φέρνουν νέες μειώσεις μισθών”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “δε χρειάζονται μέτρα για περικοπές μισθών και επιδομάτων με τη μορφή που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Οι αλλαγές θα γίνουν κυρίως μέσα από το Ενιαίο Μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, όπου όλοι θα έχουν ίδιες βασικές αμοιβές ανεξαρτήτως του υπουργείου που εργάζονται”.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Απάτη η προστασία ανέργων”.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι “προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, γενναίας χρηματοδότησης της μεγάλης εργοδοσίας, νέα υπονόμευση μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων παρουσίασε ο πρωθυπουργός ως πολιτική αντιμετώπισης της ανεργίας”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Γαλλία : 3,5 εκατομμύρια στους δρόμους, μπλόκα και απεργίες

Εφημερίδες!!!!