Εφημερίδες!!!!

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: “Την επόμενη Κυριακή μάχες φωτιά “.
  
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: “Όλα θα κριθούν στο β’ γύρο”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Συνεχίζει λαβωμένος”.
   
Η εφημερίδα παρατηρεί ότι “διπλή προειδοποίηση έστειλαν οι ψηφοφόροι:με την απουσία τους και τη μείωση της διαφοράς με ΝΔ. Μόνο κερδισμένο το ΚΚΕ”.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: ” Νίκησε η αποχή “.
   


    Η εφημερίδα γράφει ότι “Επτά από τις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας υπολογίζει να κερδίσει η ΝΔ στον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Η προοπτική αυτή έκανε τον Αντώνη Σαμαρά να δηλώσει αργά χθες το βράδυ: “ο ελληνικός λαός μίλησε απόψε. Απάντησαν στην κυβέρνηση όλοι εκείνοι που υπέστησαν προσβολές, εκβιασμούς και ανοιχτή παραπλάνηση από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όλοι εκείνοι που ζουν στο φάσμα της ανεργίας και των λουκέτων”.
  

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Ψυχορραγεί το σύστημα της τρόικας”.
  
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι “τα συντρίμμια του επιχειρεί να μαζέψει το σύστημα της Τρόικας, των ξενόδουλων κατεστημένων του Μνημονίου και των πολιτικών εκβιαστών που έστησαν το εκλογικό σώμα στο απόσπασμα του τρομοκρατικού διλήμματος της παραμονής τους στην εξουσία ή της οικονομικής και κοινωνικής αποσταθεροποίησης της χώρας”.
 
   
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Γ.Παπανδρέου: Συνεχίζουμε την πολιτική μας. Α.Σαμαράς:Ανοίξτε τ’αφτιά σας”.
   
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Η μεγάλη αποχή από την εκλογική διαδικασία, καθώς τέσσερις στους δέκα πολίτες δεν προσήλθαν στις κάλπες, αλλά και το γεγονός ότι το άθροισμα των δυνάμεων που τάσσονται κατά της οικονομικής πολιτικής του Μνημονίου είναι πλειοψηφικό, στέλνουν μήνυμα προς την κυβέρνηση για αλλαγή πολιτικής”.
 
  
ΕΘΝΟΣ: “Οι κάλπες έκλεισαν τον δρόμο στις κάλπες “.
    Η εφημερίδα αναφέρει ότι “το εκλογικό δίλημμα που έθεσε ο Γ.Παπανδρέου συσπείρωσε τη βάση του ΠΑΣΟΚ, διατήρησε το προβάδισμα από τη ΝΔ και έθεσε εκτός δευτέρου γύρου από την Περιφέρεια Αττικής τον Γ.Δημαρά. Αυτά ήταν τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν τον πρωθυπουργό να κλείσει το θέμα των πρόωρων εκλογών. Πάντως εκείνο που πρέπει να προβληματίσει όλα τα κόμματα είναι η αποχή που χτύπησε κόκκινο”.
 
  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Έπιασε η μπλόφα… σώθηκε η παρτίδα “.
   
Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι “έφερε πρωτιά σε οκτώ περιφέρειες. Ο Σγουρός στην Αττική έδιωξε τα τύμπανα των εκλογών. Η ΝΔ μίκρυνε τη διαφορά των 11 μονάδων από τις εθνικές εκλογές, έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει ξεκάθαρη νίκη”.
  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Θεαματική κωλοτούμπα Γιώργου μετά το χαστούκι”.
   
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ξέχασε τις εκλογές, ζητάει βοήθεια από κόμματα και κοινωνικούς εταίρους, εγκαταλείπει τις προκλήσεις, ζητάει συναίνεση και εκλιπαρεί για την επόμενη Κυριακή όσους απείχαν”.
   
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ:”Η αρχή του τέλους για μνημόνιο-Παπανδρέου. Ολική επαναφορά για τη Νέα Δημοκρατία”.
   
Σύμφωνα με την εφημερίδα “το αποτέλεσμα των χθεσινών δημοτικών, περιφερειακών εκλογών σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Μπορεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ να επιστρατεύτηκε χθες το βράδυ για να πείσει ότι το κυβερνών κόμμα διατηρεί την πολιτική του κυριαρχία και κατ’επέκταση την πολιτική του νομιμοποίηση για την εφαρμογή του μνημονίου, οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι και αδιάψευστοι”.
  
ΕΣΤΙΑ: “Αποδοκιμασία προς τα κόμματα”.
    Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “εν τούτοις το εκλογικό σώμα έστρεψε την πλάτη σε όλα αυτά. Με τη χθεσινή ψήφο του έδειξε ότι απαξιώνει πλήρως τα πολιτικά κόμματα”.
 
   
ΤΑ ΝΕΑ: “Ψήφος αντοχής και κίνημα αποχής”.
   
Σύμφωνα με την εφημερίδα “άντεξε το ΠΑΣΟΚ και διατήρησε πανελλαδικό προβάδισμα στις περιφερειακές εκλογές, ενώ προηγείται στις 7 από τις 13 περιφέρειες. Μεγάλη ανατροπή συνιστά η πρωτιά Σγουρού, με τον ταυτόχρονο αποκλεισμό Δημαρά από τον δεύτερο γύρο”.
   
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Μεγάλη ανοδική πορεία”.
   
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι “Το ψηφοδέλτιο που συγκρότησε το ΚΚΕ πανελλαδικά στις περιφέρειες και στους δήμους, μαζί με αλλους αγωνιστές που συμπορευτήκαμε στους αγώνες, σημείωσε μεγάλη ανοδική πορεία παντού και στις περιφέρειες και στους δήμους. Το εκλογικό αποτέλεσμα περικλείει καταδίκη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και δεν περιλαμβάνει την ενίσχυση της ΝΔ”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Untitled

Τέλος ο “Ιός” από την Κυριακάτικη