Εφημερίδεεες!!!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: “Φεύγουν κι αφήνουν πίσω τους σκουπίδια. Διαλυμένη η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης“.

Η επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων από το μηχανισμό βοήθειας Ε.Ε. και ΔΝΤ, ο σχεδιασμός εκδόσεων εντόκων 17 δισ. ευρώ το 2011, η ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, η αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και τα προβλήματα διανομής του, η εκποίηση 500 ξενοδοχείων, η είσοδος ιδιωτών στο ασφαλιστικό σύστημα, τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, οι επεκτάσεις του τραμ και του προαστιακού, οι αυξημένες τιμές προϊόντων σε σχέση και με άλλες χώρες αλλά και η συνέντευξη του υπ. Επικρατείας Χ. Παμπούκη για τις επενδύσεις είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Φωτιές Γιουνκέρ σε Ε.Ε. και Ελλάδα. Αυτοκριτική του προέδρου ευρωζώνης, καρφώνει και Γαλλία, Γερμανία”.
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σε μια έκρηξη αυτοκριτικής , ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ομολόγησε ότι η ΕΕ γνώριζε το οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδας εδώ και χρόνια, αλλά σιωπούσε. Η Γερμανία και η Γαλλία διότι κέρδιζαν δισ. από τις εξαγωγές τους προς τη χώρας μας. “Έκπληκτος” δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Τρισε. Αναταραχή προκλήθηκε στην Αθήνα με διαψεύσεις από Σημίτη και Καραμανλή για τη φερόμενη ως φράση του Γιουνκέρ, ότι Έλληνας πρωθυπουργός του είπε πως διοικεί μια διεφθαρμένη χώρα”.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Όλοι ήξεραν για την ελληνική οικονομική κρίση. Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζ.Κ. Γιούνκερ είχε ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του τόπου”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “πονοκέφαλο στο ΠΑΣΟΚ προκαλούν οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για το ότι είχε προειδοποιήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό πως η οικονομία της χώρας μας θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρό πρόβλημα για να πάρει την απάντηση “…δεν μπορώ να κάνω τίποτα… κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα”.
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: “Έπεσαν οι μάσκες. Όλοι γνώριζαν. Μας άφηναν να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού και… μετά ήρθε το μνημόνιο”.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι “ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη απέναντι στην κοινή γνώμη, που εμβρόντητη πληροφορείται ότι όλοι στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της Ελλάδας γνώριζαν εδώ και πολλά χρόνια για την κατάσταση της οικονομίας, βρίσκεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο δεν προχωρεί στην αυτονόητη ενέργεια να ζητήσει αφενός μεν σαφείς εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να αποκαλύψει το όνομα του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος σε κατ΄ιδίαν συζήτηση που είχε μαζί του φέρεται να του είπε ότι “κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα”.
ΑΥΡΙΑΝΗ: “Διεφθαρμένοι είναι οι πολιτικοί . Να πει ο Γιούνκερ το όνομα του Πρωθυπουργού που ξέρασε τις αθλιότητες κατά της χώρας”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “οργισμένος ο κόσμος απαιτεί απάντηση για το ποιος είναι ο πρωθυπουργός που απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ, όταν ο τελευταίος τον προειδοποίησε σε τετ-α-τετ για τον κίνδυνο χρεωκοπίας της χώρας με την απαξιωτική και κυνικά προσβλητική φράση για τους Έλληνες “…ξέρετε, κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα”.
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Το σίριαλ Γιούνκερ-μαν. Πολιτική θύελλα από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup”.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “συγκλονιστική ήταν η αποκάλυψη του προέδρου του Eurogroup Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ ότι στην Ευρώπη γνώριζαν εδώ και 30 χρόνια για το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά δεν έλεγαν τίποτα γιατί η Γερμανία και η Γαλλία επωφελούνταν κερδίζοντας τεράστια ποσά από τις εξαγωγές στη χώρα μας”.
ΕΘΝΟΣ: “5 παγίδες στήνει η Εφορία με τα τεκμήρια. Ποιες κατηγορίες φορολογουμένων κινδυνεύουν από το νέο σύστημα”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “πονοκέφαλο σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους προκαλούν ήδη τα νέα τεκμήρια διαβίωσης με τις πέντε παγίδες που έχουν στήσει. Πολλοί φορολογούμενοι που κατοικούν σε μισθωμένη κύρια κατοικία ή έχουν αποκτήσει πρώτη κατοικία με στεγαστικό δάνειο ή έχουν κληρονομήσει ακίνητα κινδυνεύουν να πληρώσουν υψηλότερο φόρο από αυτόν που αναλογεί στα πραγματικά τους εισοδήματα”.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Πρώτα στην ΕΤΒΑ η πούγκα ύστερα ήττα και μούγκα. Ήξεραν όλοι στη ΝΔ -ΠΑΣΟΚ και ΕΕ τη λαίλαπα που έρχεται στην Ελλάδα γι αυτό ο Καραμανλής το 2008 φρόντισε να μετατρέψει όλο το επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο σε ομόλογα ΕΤΒΑ με σίγουρο και σταθερό επιτόκιο”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, “η αλήθεια που είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Γιούνκερ αν και μισή γιατί δεν κατονόμασε τον Έλληνα πρωθυπουργό που κυβερνούσε τους διεφθαρμένους αλλάζει όλα τα δεδομένα περί της κρίσεως. Ήξεραν όλοι ότι η Ελλάδα βαδίζει προς οικονομική καταστροφή αλλά για δικούς τους λόγους ο καθένας σιωπούσαν. Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί κέρδιζαν από τις εξαγωγές που έκαναν στην Ελλάδα και τους συνέφερε να μην γίνει γνωστή η λαίλαπα που ερχότανε”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Ο Γιούνκερ εκτέλεσε τον ψεύτη Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Οι Ευρωπαίοι ήξεραν από την εποχή του Ανδρέα για την Οικονομία, αλλά έκαναν την πάπια”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “έντονη αντίδραση Σημίτη – Καραμανλή στην κακοήθεια που πλάσαρε ο Παπακωνσταντίνου, ότι ο Γιούνκερ είπε πως ένας από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς του είπε ότι δήθεν δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα. Αντώνης Σαμαράς: “Κανείς δεν μιλούσε γιατί αυτό έβλαπτε τις εξαγωγές της Γαλλίας και της Γερμανίας”. Ξεκαθαρίζει ότι εάν θέλουμε να βρούμε ποιος φταίει για την Οικονομία πρέπει να πάμε πίσω στο 1981″.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ: Εννοούσα τον Παπανδρέου”. Ο πρόεδρος του Eurogroup αποκαλύπτει μέσω του Ελεύθερου Τύπου ποιος πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα “διεφθαρμένη χώρα”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν αυτός που είπε δημόσια το 2009 ότι η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς, δήλωσε χθες στον “ΕΤ” ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου της ευρωζώνης Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ”.
ΕΣΤΙΑ: “Όλη η αλήθεια για το Μνημόνιο. Τα επώδυνα μέτρα και οι διαρθρωτικές αλλαγές”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “όλα σχεδόν τα μέτρα του Μνημονίου αποβλέπουν στη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της οικονομίας. Θέλουν λιγώτερη παρέμβαση του κράτους, περισσότερη ελευθερία, διαφάνεια και βεβαίως εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του δημοσίου τομέως. Κατ΄ουσίαν το Μνημόνιο προβλέπει όλα όσα δεν ετόλμησαν να κάνουν τις τελευταίες δεκαετίες οι ελληνικές κυβερνήσεις, φοβούμενες το πολιτικό κόστος. Αυτή είναι η αλήθεια”.
ΤΑ ΝΕΑ: “Σούπερ μάρκετ:”Ληστεία” με τιμές καρμπόν”.
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι “τιμές – καρμπόν καταγράφονται σε ίδια προϊόντα που πωλούνται στα ράφια διαφορετικών σούπερ μάρκετ. Ο έλληνας καταναλωτής είναι εγκλωβισμένος σε μια αγορά στην οποία κάθε άλλο παρά λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Ταυτόχρονα είναι αναγκασμένος να πληρώνει και ακριβότερα σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους τα ίδια προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών που πωλούνται στην Ελλάδα”.
City Press: “Σαρωτικό “όχι” στο μνημόνιο. Δημοσκόπηση της “FREE SUNDAY” για την Περιφέρεια Αττικής”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, “σε πραγματικό θρίλερ φαίνεται ότι έχει μετατραπεί η εκλογική μάχη για την Περιφέρεια Αττικής, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης που δημοσιεύει η “Free Sunday”, το “μπλοκ” των υποψηφίων που αντιδρά στο μνημόνιο έχει αυξήσει ιδιαίτερα τις δυνάμεις του, απειλώντας ευθέως τον υποψήφιο που υποστηρίζεται από το κυβερνών κόμμα”.
Metro: “Τα φαβορί σε Αθήνα και Πειραιά”. Η εφημερίδα τονίζει ότι “τον Γιάννη Δημαρά δείχνουν ως τελικό νικητή (και μάλιστα με μεγάλη διαφορά στο β΄γύρο) στην Περιφέρεια Αττικής δύο ακόμη έρευνες που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο”.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Παράθυρο για παράταση. Προς επιμήκυνση επιτήρησης -βοήθειας”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “παράθυρο για τη χρονική παράταση της αποπληρωμής του πακέτου των 110 δισ. ευρώ, επομένως και της εποπτείας της ελληνικής οικονομίας άνοιξε χθες ο Λ. Σμάγκι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.”
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Εναλλακτική λύση αποτελεί η επιμήκυνση των δανείων”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “η επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων από το μηχανισμό βοήθειας ΕΕ και ΔΝΤ θα αποτελέσει την εναλλακτική λύση, στην περίπτωση που το Δημόσιο δεν θα μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει τα χρεολύσια που λήγουν στη διετία 2014-2015”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδεεες!!!

Έκρηξη σε εργοτάξιο μετρό στη Θεσσαλονίκη