Εφημερίδεεεες!

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: “Στη μέγκενη και του χρόνου. Προϋπολογισμός 2011: Νέοι φόροι και λιτότητα”.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Κουβάρι διαφθοράς στη Χαλκιδική. Παραιτήθηκε ο αντινομάρχης Διονύσης Αριστοτελίδης”.
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: “Στο Αλτερ χθες η δημοτική Θεσσαλονίκη”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι “νέα στρατιά ανέργων φέρνει ο προϋπολογισμός του 2011, απόρροια της οικονομικής κρίσης. Η έκρηξη της επίσημης ανεργίας στο 14,5% συνοδεύει την ύφεση του 2,6% που θα πλήξει σφόδρα τις μικρές επιχειρήσεις”.
Η ΑΥΓΗ: “Καταλάβαμε…Οχι, δεν θα πάρουμε! Προσχέδιο Προϋπολογισμού”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, “απροκάλυπτα ταξική οικονομική πολιτική, η οποία εν μέσω δημοσιονομικής κρίσης, αναζητεί τα έσοδα με εκτίναξη των έμμεσων φόρων που πλήττουν τα λαϊκά εισοδήματα, σηματοδοτεί το προσχέδιο προϋπολογισμού. Μετά τις εκλογές θα αποκαλυφθούν σε μεγαλύτερη έκταση τα αντιλαϊκά μέτρα”.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Προϋπολογισμός με “ρήτρες” μνημονίου! Σε βαρύ κλίμα συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “το προσχέδιο ενός προϋπολογισμού σκληρής λιτότητας ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε σε βαρύ κλίμα εν μέσω της δυσφορίας που προκαλεί στην κοινωνία η πολιτική της κυβέρνησης”.
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: “Νέοι φόροι 5,3 δισ. Ανεργία 14,5% Τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας”.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι “νέα φορολογική αφαίμαξη ύψους 5,3 δισ. ευρώ, με επιβολή φόρων σε εισοδήματα, ακίνητα, καύσιμα, σε μια οικονομία δοκιμαζόμενη από την έκρηξη της ανεργίας, που φέρνει η μείωση των επενδύσεων και η ύφεση”.
ΑΥΡΙΑΝΗ: “Τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει ο Αντ. Σαμαράς”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “τον μανδύα της κυβέρνησης ρίχνει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τελείωσε η περίοδος χάριτος που είχε δώσει στην κυβέρνηση”.
ΤΟ ΒΗΜΑ: “Αλμα φόρων 5,3 δισ. ευρώ έκρηξη ανεργίας στο 14,5%. Προϋπολογισμός με αντίπαλο την ύφεση”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “πρόσθετα έσοδα 5,3 δισ. ευρώ από την οικονομία που θα βρίσκεται σε ύφεση θα αναζητήσει η κυβέρνηση το 2011 προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα στο 7% και να επιστρέψει στις αγορές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία, η οποία προβλέπεται ότι θα εκτιναχθεί στο 14,5%”.
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Στην πρέσα μισθοί και συντάξεις. Νέα επώδυνα μέτρα προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011”.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “πάγωμα των μισθών, οριακές αυξήσεις στις συντάξεις, μείωση δαπανών στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και έκρηξη της ανεργίας προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2011. Η ανεργία προβλέπεται να ανέλθει στο 14,5% το επόμενο έτος και στο 15% το 2012”.
ΕΘΝΟΣ: “Σωσίβιο σε ακίνητα- έμμεσους φόρους. Προϋπολογισμός- φωτιά το 2011 για έχοντες και μη έχοντες”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, η ακίνητη περιουσία, οι κερδοφόρες επιχειρήσεις και τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, μέσω της αύξησης των εμμέων φόρων θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν τη “νύφη” και το 2011″.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Και βραβείο ο Giorgos; Τώρα είναι που …θα μας λιώσει”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, “θρασύτατα οι Γερμανοί επιβράβευσαν τον Γιώργο Π. για την υποδούλωση της Ελλάδας στα γερμανικά τραπεζικά συμφέροντα. Ο οποίος Γιώργος Π. καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι για το “κατόρθωμά” του και παρέπεμψε το “βραβείο” στους Ελληνες”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα προβλέπει το νομοσχέδιο του Προϋπολογισμού-Φαξ του Μνημονίου”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “επιδρομή φόρων, μεγαλύτερες θυσίες και από αυτές του 2010, καμία προσλήψη για την κάλυψη των κενών θέσεων από τις συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων και εκτίναξη στη φορολογία ακίνητης περιουσίας. Περισσότερη δουλειά, λιγότερο χρήμα. Αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Αδιαφορούν για το υψηλό ποσοστό ανεργίας”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Νέοι φόροι 7,1 δισ. γιατί…”λεφτά υπάρχουν”. Προϋπολογισμός πρωτοφανούς αφαίμαξης”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει την είσπραξη πρόσθετων εσόδων ύψους 7,1 δισ. ευρώ μέσω της εφαρμογής νέων εισπρακτικών μέτρων συνολικής απόδοσης 5,3 δισ. ευρώ αλλά και της αξιοποίησης της αποδοτικότητα των φοροεισπρακτικών μέτρων που ελήφθησαν εντός του 2010”
ΕΣΤΙΑ: “ΤΟ ΠΑΣΟΚ κάνει τον Κινέζο! Τι έλεγε για την παραχώρηση του Λιμένος Πειραιώς”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “και τι δεν έλεγε το ΠΑΣΟΚ τον Νοέμβριο του 2008, όταν η Κυβέρνησις Καραμανλή υπέγραφε, παρόντος του Προέδρου της Κίνας Χου Ζιντάο, την 35ετή παραχώρηση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένος Πειραίως στην κινεζική κρατική εταιρεία Cosco. Δια στόματος του τότε εκπροσώπου του και σημερινού υπουργού Οικονομικών, το ΠΑΣΟΚ είχε εκδηλώσει την πλήρη αντίθεσή του στην συμφωνία εκείνη”.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Επιπλέον φόροι 6,7 δισ. Εκτακτη εισφορά από τις επιχειρήσεις προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός”.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “επιπλέον φόρους 6,7 δισ. ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν το 2011 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και νοικοκυριά, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Η μείωση του ελλείμματος βασίζεται κυρίως στα φορολορικά έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις”.
Ο ΛΟΓΟΣ: “Καταιγίδα φόρων φέρνει ο προϋπολογισμός. Στη Βουλή το προσχέδιο με έλλειμμα στο 7%”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, “το προσχέδιο προβλέπει μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 7% του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά, έναντι 7,6% που αναφέρει το μνημόνιο με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ενώ για φέτος προβλέπει μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος από τον αρχικό στόχο που ήταν 8,1% του ΑΕΠ”.
ΤΑ ΝΕΑ: “Οδύσσεις 2011. Νέες περικοπές και έκρηξη φόρων. Προϋπολογισμός: Τι προβλέπει το προσχέδιο”.
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι “πρόσθετοι φόροι 2,7 δισ. ευρώ και νέες περικοπές δαπανών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του προσχεδίου προϋπολογισμού του 2011, το οποίο προοιωνίζεται μια νέα Οδύσσεια για τους εργαζομένους, με στόχο να μειωθεί το έλλειμμα. Το έλλειμμα μειώνεται στο 7% του ΑΕΠ, χαμηλότεραη και από την πρόβλεψη του Μνημονίου”.
Η ΝΙΚΗ: “Αν το δηλώσεις θα το σώσεις Νο-2. Από τον Τρίτση, στο σαφάρι προστίμων για τα αυθαίρετα”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “ράμπο αρχίζουν σαρωτικούς ελέγχους σε αυθαίρετες κατοικίες με στόχο την είσπραξη 8 δισ. ευρώ. Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την επιβολή προστίμου διατήρησης που θα καταβάλεςται σε ετήσια βάση”.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Αντισταθείτε στη “δια πυρός και σιδήρου” καταστολή του κινήματος. Σήμερα το Συμβούλιο της Ευρώπης για το τερατώδες ψήφισμα κατά των λαών”.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι “σήμερα, αναμένεται να συζητηθεί στο Στρασβούργο το κατάπτυστο ψήφισμα για την “καταπολέμηση του εξτρεμισμού” που στόχο έχει να βάλει στο γύψο το εργατικό λαϊκό κίνημα στις χώρες της Ευρώπης”.
City Press: “Προϋπολογισμός 2011:Μεγαλύτερες θυσίες, μικρότερη ελπίδα.”
Σύμφωνα με την εφημερίδα, “προβλέπεται νέα μείωση του ΑΕΠ, κατά 2,6%. Εκρηξη ανεργίας στο 14,5%. Οι δαπάνες για τόκους θα φτάσουν τα 15,8 δισ. και το δημόσιο χρέος στα 357,5 δισ.”.
Metro: “Σκοτσέζικο ντους” στον Προϋπολογισμό”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “ύφεση στο -2,6% από -4% και μείωση του ελλείμματος στο 7% του ΑΕΠ προβλέπει το προσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή. Νέο “ψαλίδι” το 2011 στις δαπάνες για μισθούς, συντάξεις και κοινωνική ασφάλιση. Αναμένεται έκρηξη της ανεργίας στος 14,5% και πρόσθετοι φόροι ύψους 3,6 δισ. Ξανά έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις”.
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: “Στη μέγκενη και του χρόνου. Προϋπολογισμός 2011: Νέοι φόροι και λιτότητα”.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Κουβάρι διαφθοράς στη Χαλκιδική. Παραιτήθηκε ο αντινομάρχης Διονύσης Αριστοτελίδης”.
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: “Στο Αλτερ χθες η δημοτική Θεσσαλονίκη”.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: “Φιλόδοξος προϋπολογισμός κόντρα στην ύφεση το 2011”.
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι “ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση των δαπανών κατά 2,2% σε σχέση με την εκτίμηση πραγματοποίησης του 2010, που οφείλεται στη σημαντική άνοδο κατά 19,6% των δαπανών για τόκους”.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Νέοι φόροι 5,31 δισ. το 2011. Εκρηκτική αύξηση της ανεργίας στο 14,5%”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “η κυβέρνηση, για το επόμενο έτος, προβλέπει έλλειμμα 7% του ΑΕΠ έναντι 7,6% που ήταν η αρχική πρόβλεψη του Μνημονίου και βρίσκει “σωσίβιο” στα 12 νέα φορο-μέτρα τα οποία θα αποφέρουν στα δημόσια ταμεία, έσοδα ύψους 5,31 δισ. Το προσχέδιο, επίσης, προβλέπει για το 2011 ύφεση 2,6% από 4% φέτος, ενώ ο πληθωρισμός θα μειωθεί στο 2,2%”.
ΚΕΡΔΟΣ: “Οι 12 πηγές των νέων εσόδων. Τα μυστικά και τα “ψιλά γράμματα” του νέου Προϋπολογισμού”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “με 12 φορολογικά μέτρα και βαθιά λαβωμένες τις επενδύσεις και την ανεργία, ο νέος προϋπολογισμός κατοχυρώνει το 2011 μία σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή, η οποία -ωστόσο- θα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον υψηλό πληθωρισμό και στην ύφεση που επιμένει”.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Στην τροχιά της ύφεσης ο νέος Προϋπολογισμός”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “παραμονή της οικονομίας στο τούνελ της ύφεσης με “πάγωμα” της επενδυτικής δραστηριότητας, έκρηξη της ανεργίας και χωρίς να φαίνεται προοπτική διεξόδου προδιαγράφει για το 2011 το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, με το οποίο κλιμακώνεται η φορολογική επιδρομή σε φυσικά και νομικά πρόσωπα”.
αναδημοσίευση από enet.gr

Φόρος αίματος 145.000 νέοι άνεργοι. Προϋπολογισμός ύφεσης, εισφορών, χρέους για τη μεσαία τάξη”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδεεες!!!

Σίτιση στο ΑΠΘ μόνο με το πάσο… λόγω κρίσης