Δύο τροπολογίες στο φορολογικό νομοσχέδιο θα καταθέσει η KO του ΚΚΕ

Δύο τροπολογίες στο φορολογικό νομοσχέδιο θα καταθέσει η κοινοβουλειτική ομάδα του ΚΚΕ, με τις οποίες θα ζητεί την κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης και του Τέλους Επιτηδεύματος, καθώς και το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδότησης Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ, “το χαράτσι για τα σπίτια μας”), όπως και τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, όπως ανακοίνωσε η Αλέκα Παπαρήγα.

«Εδώ θα μετρηθεί κάθε κόμμα και τι προτείνει πάνω σε αυτό», τόνισε η γγ του ΚΚΕ, συμπληρώνοντας ότι «ο αγώνας δεν μπορεί να περιοριστεί στη Βουλή, την αξιοποιούμε βεβαίως, αλλά αυτό δεν φτάνει».

Σχολιάζοντας αποστροφή του υπουργού Οικονομικών για πολύ λίγες αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης, η κ. Παπαρήγα είπε «μα ο άλλος δεν έχει χρήματα να αγοράσει πετρέλαιο».

Η γγ του ΚΚΕ σημείωσε ότι οι αγώνες των εργαζομένων πρέπει να έχουν ένα “πακέτο αιτημάτων” που βελτιώνουν την θέση τους, υπογραμμίζοντας ότι ταυτόχρονα απαιτείται η ανάπτυξη ενός συνολικού μετώπου αντιπαράθεσης με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Πέραν των επιμέρους αιτημάτων, υπάρχουν και κοινά αιτήματα για όλους τους εργαζόμενους, ανέφερε η κ. Παπαρήγα και προσέθεσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο είναι ευκαιρία να εκφράσει ο λαός τη συνολική καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και να βάλει τις βάσεις για αντεπίθεση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Νέα παραβίαση της εκεχειρίας: Παλαιστίνιος τραυματίζεται από ισραηλινά πυρά

Αρχίζουν οι απολογίες για το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο