Δυναμική 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ της Αθήνας

Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται οι εργαζόμενοι των ΜΜΜ σήμερα στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς απεργούν, διαμαρτυρόμενοι για το το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών για τις αστικές συγκοινωνίες, που παρουσιάστηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο. Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, διαγραφές χρεών, υποχρεωτικές μετατάξεις, εκ βάθρων αλλαγές στους κανονισμούς εργασίας και στις συμβάσεις, καθώς και συγχωνεύσεις φορέων.

Οι διοικήσεις των εταιρειών προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κριθούν παράνομες οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Συνεργάτες του υπουργού Υποδομών ανέφεραν ότι θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να φτάσουν μέχρι και την απόλυση, για όσους συμμετέχουν σε απεργία που έχει κηρυχθεί παράνομη από τα δικαστήρια.

Παρ΄όλα αυτά, οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν απο νωρίς το πρωί αποφασισμένοι να απεργήσουν, περιφρουρώντας χώρους, όπως το σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.

Εν τω μεταξύ, κανονικά κινούνται τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην αναστολή της απεργίας που είχαν εξαγγείλει.

Πηγή: enet.gr 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Στρατός και απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους της εξεγερμένης Τύνιδας

Την συμμετοχή της στο Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο δηλώνει η Α. Δ. Ε. ΔΥ