Δημοσκοπικές γελοιότητες

Καθώς ακόμα και οι σοβάρες δημοσκοπήσεις των καθιερωμένων εταιριών χρησιμοποιούνται κατά κόρον για τη διαμόρφωση της “κοινής γνώμης”, φαίνεται ότι ο θολός χώρος των δημοσκοπήσεων είναι κατάλληλος για κάθε είδους απατεωνιά. Έτσι, η απολύτως άγνωστη – αν όχι ανύπαρκτη – εταιρία “Gallop” κυκλοφορεί μαζικά σε όλους τους δρόμους της Θεσσαλονίκης ένα φυλλάδιο με τα αποτελέσματα μιας υποτιθέμενης δημοσκόπησης για το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Χωρίς φυσικά να καταγράφονται πουθενά τα στοιχεία της έρευνας ή άλλη παραπομπή, το φυλλάδιο καταγράφει πρώτο τον Γιάννη Μπουτάρη με 28,7%, δεύτερο (!) τον “ανεξάρτητο” υποψήφιο του ΛΑΟΣ Μάκη Στεργίου με 26,1% και ακολουθούν οι Κ.Γκιουλέκας, Στ. Παπαθεμελής, Σ. Ζαργιανόπουλος και Τρ. Μυταφίδης. Μάλιστα, η “εταιρία” είχε την έμπνευση να μην παρουσιάζει απλά τα αποτελέσματα, αλλά να τα χρησιμοποιεί για να διεξάγει νέα έρευνα “για τα αποτελέσματα της (αγνώστων λοιπών στοιχείων) δημοσκόπησης με βάση ποιοτικά χαρακτηριστικά”. Έτσι, αποφεύγει να αναφέρει καν ότι η έρευνα που παρουσιάζεται είναι δική της, και γλιτώνει από κάθε νομική ή άλλη ευθύνη.
Η “ποιοτική έρευνα” περιλαμβάνει ερωτήματα όπως “Γιατί ήταν έκπληξη το υψηλό ποσοστό του Μάκη Στεργίου που κατεβαίνει ανεξάρτητος ;, οπου οι ερωτώμενοι καλούνται να απαντήσουν με ναι ή όχι στην μοναδική προτεινόμενη απάντηση: Επειδή ο κόσμος είναι αηδιασμένος από τα 2 μεγάλα κόμματα“.
Οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν στο site http://www.galloptoday.info/, όπου φυσικά δεν υπάρχει τίποτα άλλο, παρά τα ίδια στοιχεία. Άλλωστε, οι εντυπώσεις έχουν δημιουργηθεί: ο κ. Στεργίου έχει σίγουρα μεγάλο ρεύμα. Μένει να αποδειχθεί και στις κάλπες.   

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

alterthess: Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο τ.1

Συλλήψεις δεκάδων αστυνομικών στον Ισημερινό