Δήμος Αγρινίου: Ψήφισμα για επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Mε ψήφισμά του ο Δήμος Αγρινίου, τάσσεται υπέρ της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, χωρίς να απολυθεί κανένας εργαζόμενος. To ψήφισμα αναλυτικά:
 
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην απόφαση της Κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Η όλη μεθόδευση αποτελεί πλήγμα για τη Δημοκρατία, την ενημέρωση, τον πλουραλισμό και την πολυφωνία στη δημόσια έκφραση.
Οι υπαρκτές παθογένειες και δυσλειτουργίεςτου φορέα, καθώς και η αναγκαιότητα για ριζική αναδιοργάνωσή του, δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για την επιβολή του μαύρου στη συχνότητά του.
Η ΕΡΤ, ως δημόσια κοινωνική περιουσία, πρέπει να προστατευθεί και όχι να απαξιώνεται και να κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες, στο όνομα μιας δήθεν μεταρρυθμιστικής πολιτικής.
Ο ρόλος των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών μέσων για την πολυφωνία, τον πλουραλισμό, την αντικειμενικότητα και την ποιότητα των προγραμμάτων είναι εξαιρετικά σημαντικός, και δεν πρέπει η Πολιτεία να τον εκχωρήσει σε κανέναν. Η ΕΡΤ είναι συστατικό στοιχείο της ελληνικής ιστορίας και της Δημοκρατίας.
Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η ΕΡΤ είναι μια ισχυρή φωνή, μία γέφυρα επικοινωνίας και ενημέρωσης με τους πολίτες εντός συνόρων και με την ομογένεια εκτός συνόρων.
Καλούμε την Κυβέρνηση να ανακαλέσειτην πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, που αποτελεί προάγγελο καταργήσεων και άλλων φορέων του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Καλούμε την Κυβέρνηση να άρει το λουκέτο στην ΕΡΤ, να επαναλειτουργήσει άμεσα τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, χωρίς να απολυθεί κανένας εργαζόμενος».
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η ΕΥΠ προσπαθεί να διακόψει την σύνδεση internet στο Ραδιομέγαρο

Σόιμπλε:«Η σπίθα μπορεί να ανάψει γρήγορα»