Δημοψήφισμα για το αν τα Φώκλαντς θα παραμείνουν βρετανική κτήση

Στη διενέργεια δημοψηφίσματος θα προχωρήσει στις 10 και 11 Μαρτίου η  τοπική κυβέρνηση των Νησιών Φώκλαντς σχετικά με το εάν η περιοχή θα πρέπει να παραμείνει ή όχι βρετανική κτήση. Η τοπική κυνέρνηση καλεί και διεθνείς παρατηρητές ως μάρτυρες για τη διαφάνεια της διαδικασίας ενώ παράλληλα τονίζει ότι  ι ότι θα επικρατήσει με σημαντική διαφορά το «ναι».

Στόχος του δημοψηφίσματος, το ερώτημα του οποίου και η ημερομηνία του ανακοινώθηκαν επισήμως, είναι να σταλεί «μήνυμα» στην Αργεντινή η οποία έχει καλέσει το Λονδίνο σε διαπραγματεύσεις για τα νησιά. 
Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα  επαναλαμβάνοντας το αίτημα διεξαγωγής διαπραγματεύσεων για το μέλλον των διαφιλονικούμενων νησιών του Νότιου Ατλαντικού. Σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον τον καλούσε  να συμμορφωθεί προς την απόφαση του ΟΗΕ που ελήφθη το 1965, και η οποία καλεί στην εξεύρεση «λύσης με διαπραγματεύσεις» σχετικά με τα νησιά και κατηγορεί τη Βρετανία ότι τα απέσπασε από την Αργεντινή σε μια «κατάφωρη άσκηση αποικιοκρατίας του 19ου αιώνα».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κάλεσμα Συμμετοχής με θέμα τον Χρυσό, στο 4ο Ποδηλατικό Καρναβάλι Θεσσαλονίκης

Λαγκαρντ: Να υπάρξει νέο κούρεμα