Δημοπρασία εντόκων γραμματίων σήμερα για ποσό 1,25 δισ. ευρώ

Σε Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων άυλης μορφής, διάρκειας 26 εβδομάδων (6 μηνών) και λήξεως 9 Σεπτεμβρίου του 2011 προχωρά σήμερα Τρίτη 8/3/2011 το ελληνικό Δημόσιο, για το ποσό των 1,25 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σημειώνεται πως στην προηγούμενη έκδοση εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων που έλαβε χώρα στις 8/2/2011 είχαν αντληθεί 480 εκατομ. ευρώ με επιτόκιο 4,64% που ήταν μειωμένο έναντι της αμέσως προηγούμενης έκδοσης της 14/1/2011 με επιτόκιο 4,90%. Ως ημερομηνία διακανονισμού έχει ορισθεί η Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ).

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας όσο και κατά το χρονικό διάστημα των 2 εργάσιμων ημερών μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. της δεύτερης εργάσιμης ημέρας.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις. Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ανακοίνωση Φόρουμ μεταναστών Κρήτης

Αξιωματούχοι της Λιβύης σε μυστικές πτήσεις