Δήλωση του Ο. Μπεζανσενό…για ένα νέο Μάη του ’68

Ο Ολιβιέ Μπεζανσενό, εκπρόσωπος του Νέου Αντικαπιταλιστικού κόμματος στη Γαλλία σε χθεσινή του δήλωση αναφέρεται στην ανάγκη για ένα καινούριο Μάη του ’68, ενόψει της προσπάθειας της κυβέρνησης Σαρκοζί για μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα, που συναντά την αντίσταση της πλειοψηφίας των Γάλλων, όπως φάνηκε και απο την πρωτοφανή μαζικότητα της πορείας της περασμένης Τρίτης οπου συμμετείχαν πάνω απο 3 εκατομμύρια κόσμου.
Διαβάστε τη δήλωση

Δήλωση του Ολιβιέ Μπεζανσενό – Για ένα νέο Μάη 68*

Πίσω από τη μεταρρύθμιση των συντάξεων υπάρχει η βαθιά απόρριψη του Σαρκοζί και της κυβέρνησής του, της πολιτικής του που χτυπάει ασταμάτητα τους μισθωτούς και τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού, που καταστρέφει τις δημόσιες υπηρεσίες και επιφυλάσσει για τους πιο πλούσιους φορολογικά δώρα  και φοροαπαλλαγές, χωρίς να ξεχνάμε τις αστρονομικές συντάξεις και τις τζάμπα μετοχές για μια χούφτα προνομιούχων.
Μετά από τη 12η του Οκτώβρη και τα 3,5 εκατομμύρια διαδηλωτές της, η απεργία συνεχίζεται στους σιδηροδρόμους, στο μετρό, στα διυλιστήρια και στα λιμάνια, στη τοπική αυτοδιοίκηση, σε πολλά σχολικά συγκροτήματα. Αλλού, στάσεις εργασίας και μπλοκαρίσματα αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα των μισθωτών να μην υποκύψουν.
Οι νέοι, μαθητές και φοιτητές, κινητοποιούνται μαζικά και είναι όλο και περισσότεροι στις διαδηλώσεις. Κατάλαβαν καλά ότι είναι το μέλλον τους που διακυβεύεται.
Μια συνολική εξέγερση είναι σε εξέλιξη.
Για να νικήσουμε αυτή τη κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τη περιφρόνηση και τη καταστολή για να αποτρέψει τη σύζευξη  των εργαζομένων και της νεολαίας, για να τους κάνει να σιωπήσουν, πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί από ό,τι το 1995 ή το 2003.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένας Μάης του ’68 με τα χρώματα του 21ου αιώνα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ένταση με τους συμβασιούχους στην Ακρόπολη

Ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ) για την επίθεση στην Ακρόπολη