Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα: Άμεση επανελειτουργία της ΕΡΤ χωρίς καμία απόλυση

Στην απόλυση πολύ μεγάλου αριθμού υπαλλήλων, την επαναπρόσληψη μέρους του προσωπικού με πολύ χειρότερους όρους από τους σημερινούς θα οδηγήσει η συμφωνία με την ΕΡΤ σύμφωνα με το Δίκτυο για τα Πολιτικά και τα Κοινωνικά δικαιώματα.

Στην ανακοίνωσή του το Δίκτυο συγκεκριμένα τονίζει :”Όλα δείχνουν ότι σε λίγο πέφτει η αυλαία της κακόγουστης φαρσοκωμωδίας των “ενδοκυβερνητικών διαφωνιών”. Υπό τη φωτεινή καθοδήγηση της τρόικας εξωτερικού, η ημεδαπή τρόικα φαίνεται ότι θα καταλήξει σε συμφωνία για την ΕΡΤ. Μια συμφωνία που θα προβλέπει την απόλυση πολύ μεγάλου αριθμού υπαλλήλων, την επαναπρόσληψη μέρους του προσωπικού με πολύ χειρότερους όρους από τους σημερινούς, για την δημιουργία ενός κυβερνητικού φερέφωνου στην θέση της δημόσιας τηλεόρασης.” ενώ παράλληλα προσθέτει:”Πιστεύουμε ότι τα συνδικάτα, τα κινήματα, και τα κόμματα της  Αριστεράς δεν πρέπει να αφήσουν να περάσει κανένα κυβερνητικό σχέδιο που:

1. Δεν θα οδηγεί στην πλήρη επαναλειτουργία όλων των καναλιών, ραδιοφωνικών σταθμών και ορχηστρών της ΕΡΤ.
2. Δεν θα διασφαλίζει το σύνολο των θέσεων εργασίας, με τους σημερινούς μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα.
3. Δεν θα προστατεύει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, τα site, το περιοδικό,   τις ορχήστρες, καθώς και το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ ως δημόσια αγαθά για την εξυπηρέτηση του κοινού οφέλους.
4. Δεν θα ενσωματώνει την εμπειρία της αυτοδιαχειριζόμενης απεργιακής ΕΡΤ, στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας ραδιοτηλεόρασης ακηδεμόνευτης από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, τους κομματικούς μηχανισμούς και τα ιδιωτικά συμφέροντα η οποία θα είναι στην ουσία της δημόσια.”
Τέλος στην ανακοίνωση επισημαίνεται “ότι η τρόικα εσωτερικού θα επιχειρήσει να διασπάσει τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό ακριβώς τώρα είναι η ώρα να επιδειχτεί η μέγιστη δυνατή συμπαράσταση, τώρα είναι η ώρα να συγκροτηθεί το ενιαίο μέτωπο των εργαζόμενων όλων των υπό κλείσιμο φορέων, το ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων κι ανέργων που πλήττονται από τη μνημονικά λαίλαπα,  για να φύγει αυτή η κυβέρνηση.”

“Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους!” καταλήγει το Δίκτυο για τα Πολιτικά και ΚοινωνικάΔικαιώματα στην ανακοίνωσή του.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Διακόπτονται οι συζητήσεις με την Ελλάδα ανακοίνωσε η τρόικα

Διέγραψε την πρώτη διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής το Youtube