Δίκη Πυρήνων: Επαναδιόρισε τους αρχικούς συνηγόρους το δικαστήριο

Σε αυτεπάγγελτο διορισμό των συνηγόρων  που είχαν εξ αρχής οι εννέα κατηγορούμενοι στην υπόθεση των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», προχώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σήμερα, μετά την άρνηση αποδοχής των καθηκόντων από την τρίτη ομάδα δικηγόρων που είχε ορίσει το δικαστήριο.

Με την έναρξη της διαδικασίας η τρίτη ομάδα δικηγόρων -η πλειοψηφία των οποίων ήταν παρόντες στο δικαστήριο- αρνήθηκαν τους διορισμούς τους, επικαλούμενοι την άρνηση αποδοχής τους από τους κατηγορούμενους.

Οι τρεις ελεύθεροι κατηγορούμενοι, Μανόλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης, επανέλαβαν στο δικαστήριο ότι αρνούνται να συμμετάσχουν στη δίκη, όσο δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα που έχουν υποβάλλει.

Η πρόεδρος γνωστοποίησε ότι το δικαστήριο έχει αποφανθεί για τα δύο αιτήματα (καταγραφή πρακτικών με μαγνητοφώνηση και μη παρακράτηση ταυτοτήτων στην είσοδο). Επίσης, η πρόεδρος προχώρησε σε αυτεπάγγελτο διορισμό των συνηγόρων που έχουν επιλεγεί από τους ίδιους τους κατηγορούμενους, οι οποίοι κατά τη δεύτερη ημέρα της δίκης αποχώρησαν, όπως και οι εντολείς τους, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του δικαστηρίου επί των αιτημάτων.

Η δίκη των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί την Πέμπτη το πρωί.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μήνυμα της συνέλευσης των 50 απεργών πείνας της Θεσσαλονίκης σχετικά με τα ψέματα που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Αιγυπτιακό λαό διοργανώνεται στην Αθήνα