in

Διεκόπη για τις 7 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής

Διεκόπη για τις 7 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής

11:18 Το δικαστήριο διέκοψε για τις 7 Μαΐου. Διορίσθηκε αυτεπαγγέλτως δικηγόρος σε κατηγορούμενο και θα πρέπει να εκδοθεί το σχετικό έγγραφο διορισμού.

Ο δικηγόρος Β. Καπερνάρος δήλωσε ότι πιστεύει πως στις 7 Μαΐου θα αλλάξει η αίθουσα της δίκης. «Συνάδελφοι μας δεν είχαν να κάτσουν» σημείωσε, τονίζοντας ότι η αίθουσα είναι ακατάλληλη.

10:30 Ο συνήγορος της οικογένειας Φύσσα υποστηρίζει ότι δύο μάρτυρες κατηγορίας για την υπόθεση Φύσσα χτυπήθηκαν από χρυσαυγίτες την ώρα που εισέρχονταν στις φυλακές Κορυδαλλού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας εκ των δύο μεταφέρεται τραυματισμένος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

10:10 Ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης. Συνήγορος υπεράσπισης ισχυρίστηκε ότι εκτός δικαστηρίου γίνονται επεισόδια.

9:26 Μόλις ξεκίνησε η δίκη με εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων.

9:20 Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει απόντων των περισσότερων από τους κατηγορουμένους βουλευτές και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου. Οι Ζησιμόπουλος, Ματαθιόπουλος και Μπούκουρας είναι οι μόνοι κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές που έχουν προσέλθει. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν προσέλθει οι δικηγόροι και των δυο πλευρών, καθώς και μάρτυρες της υπόθεσης, όπως οι γονείς του 34χρονου μουσικού, Παύλου Φύσσα. Παρών και ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Ψαράς, που παρείχε σημαντικά στοιχεία για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Δικηγόρος Οικ. Φύσσα: Ελπίζουμε να προχωρήσει η δίκη

Η εγκληματική δράση της Χ.Α. μέσα από τα δικά της ντοκουμέντα

Δείτε το hashtag για την δίκη #GDtrial:

Ανοίγει σήμερα, Δευτέρα 20 Απριλίου, η αυλαία για τη δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετειου Κακουργημάτων συμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών (215/2015) θα καθίσουν 69 συνολικά πρόσωπα - από τους 83 αρχικά κατηγορούμενους. Ανάμεσά τους είναι και σύσσωμη η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Η επιλογή του χώρου διεξαγωγής της δίκης στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις από τις τοπικές Αρχές αλλά και από δικηγόρους και δημοσιογράφους, καθώς η αίθουσα που επελέγη δεν μπορεί να καλύψει τις πρακτικές ανάγκες, σε χώρο και υποδομές, για την ομαλή και απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους και την ανάγκη δημοσιότητας της διαδικασίας.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει κατά περίπτωση αδικήματα όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοφορία και απόπειρας ανθρωποκτονιών.

Το γεγονός που έθεσε τη Χρυσή Αυγή στο μικροσκόπιο των δικαστικών Αρχών ήταν η εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, από το μέλος της  οργάνωσης Γιώργο Ρουπακιά.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρίλαος Βουρλιώτης, είναι αυτός που άνοιξε τον φάκελο χαρακτηρίζοντας στο πόρισμά του τη Χρυσή Αυγή «ενεργή ναζιστικού τύπου εγκληματική οργάνωση που δρα από το 1987 μέχρι σήμερα με στρατιωτική δομή, ιεραρχία και διακλαδώσεις σε όλη τη χώρα».

Η άσκηση ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013, οδήγησε στις συλλήψεις στελεχών του κόμματος και στις πρώτες προφυλακίσεις, με το 18μηνο να συμπληρώνεται στα τέλη του περασμένου Μαρτίου.

Η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου καταγράφεται σε 700 σελίδες, όπου περιγράφεται μία εγκληματική οργάνωση που δρα υπό τον «μανδύα κόμματος» και διαθέτει στρατιωτικού τύπου τάγματα εφόδου για τη διάπραξη παράνομων ενεργειών.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζεται ιστορική διαδικασία που αντίστοιχή της δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο καλείται να λογοδοτήσει για δράση εγκληματικής οργάνωσης ένα κόμμα που εκπροσωπείται στη Βουλή

Συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού τη Δευτέρα 20 Απρίλη

Συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού (Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρηγορίου Λαμπράκη 240) πραγματοποιείται από νωρίς το πρωί από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας – Πειραιά με σύνθημα: "Να καταδικαστεί η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή".

Ψήφισμα – Κάλεσμα από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας – Πειραιά, για μαζικούς φορείς:

Τη Δευτέρα, 20 Απρίλη ξεκινά στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη της δολοφονικής οργάνωσης  της Χρυσής Αυγής. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, τους μαζικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, τις αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις που κινητοποιούνται με αφορμή αυτή τη δίκη, ζητώντας δικαιοσύνη για τα εκατοντάδες θύματα των νεοναζί. Απαιτούμε τη συντριπτική καταδίκη των μελών των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου καθώς και των καθοδηγητών τους από τις ηγετικές θέσεις της Χρυσής Αυγής.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην διεξαχθεί αυτή η δίκη σε περιβάλλον τοπικής γιάφκας της Χρυσής Αυγής, εξασφαλίζοντας τον ανοιχτό της χαρακτήρα, την προστασία των θυμάτων, των μαρτύρων και όλων των παραγόντων της δίκης. Λόγω της ακαταλληλότητας της δικαστικής αίθουσας των φυλακών Κορυδαλλού για μια τόσο σημαντική δίκη, διεκδικούμε την κανονική έναρξή της στον Κορυδαλλό - χωρίς περαιτέρω αναβολή - και την ταχύτερη δυνατή μεταφορά της σε κεντρικό μεγάλο χώρο της Αθήνας, όπως είναι η αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, όπου θα μπορεί να εξασφαλιστεί ο πραγματικά ανοιχτός και δημόσιος χαρακτήρας της.

Στις 20 Απρίλη, από τις 8 π.μ. το πρωί, καλούμε τους εργαζόμενους και κάθε δημοκρατικό πολίτη μέσα στην δικαστική αίθουσα και έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να ακουστεί δυνατά η φωνή του αντιφασιστικού κι εργατικού κινήματος, των ντόπιων και μεταναστών που αγωνίζονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ελευθερία. Καλούμε τους μαζικούς φορείς να δώσουν το παρών κατά την πολύμηνη διαδικασία διεξαγωγής της δίκης εντός της δικαστικής αίθουσας, υποδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για τη διεξαγωγή μιας κανονικής δίκης που θα απονείμει δικαιοσύνη και θα καταδικάσει τους νεοναζί. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία συμβάλλει στην ευρύτερη δυνατή δημοσιοποίηση της δίκης, όπως είναι το Παρατηρητήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής (Golden Dawn Watch).

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ημέρα Δράσης και παζάρι στη ΒΙΟΜΕ

ΚΚΕ: Εκδήλωση για τα 48 χρόνια από την 21η Απρίλη του 1967