Διαμαρτυρία δημοτικών αστυνομικών το Σάββατο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας, στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου, πραγματοποίησαν οι δημοτικοί αστυνομικοί, ενάντια στα σχέδια μετάταξής τους στην ΕΛ.ΑΣ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας για τη Δευτέρα, από τις 12 το μεσημέρι και έως τη λήξη του ωραρίου και απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 στην πλ. Καραϊσκάκη και ακολούθως πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τη συζήτηση διαπιστώθηκε, ότι η πρόταση για τη μετακίνηση των εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν αποτέλεσε πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και πιθανότατα ούτε του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή» την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία, που -όπως σημειώνεται- “είναι ενταγμένη στο “Δόγμα του Σοκ” ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση.”

Την αντίθεσή του στην απόφαση για τη Δημοτική Αστυνομία εξέφρασε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, τονίζοντας ότι “την ώρα που ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται όλο και πιο κεντρικός για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της. Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης. Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησή της.”

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών θα ξεκινήσει από τις δύο μετά το μεσημέρι συνομιλίες με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ προκειμένου να συζητηθούν όλα τα επίμαχα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ξεκινάει σήμερα το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση