Διακόπτει τη λειτουργία του το κέντρο απογευματινής φύλαξης παιδιών Πρασακάκη στη Θεσσαλονίκη

Διακόπτεται από την 1η Νοεμβρίου η λειτουργία του Κέντρου Απογευματινής Φύλαξης Παιδιών Πρασακάκη, όπως ανακοινώθηκε από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Οι συμβάσεις των εργαζομένων, οι οποίοι είναι όλοι συμβασιούχοι, λήγουν στις 31 Οκτωβρίου και η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται ότι εξαιτίας της νομοθεσίας αδυνατεί να τις ανανεώσει. Βεβαία, αυτό που δεν διευκρινίζει είναι το γιατί έγιναν εξαρχής συμβάσεις ορισμένου χρόνου για μια προφανώς πάγια ανάγκη.

Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από περίπου ένα χρόνο και δεχόταν κάθε απόγευμα παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 5 ετών. Οι μητέρες που εξυπηρετούντο σχεδόν καθημερινά από αυτό χαρακτηρίζουν τη διακοπή λειτουργίας του ως απώλεια μιας μεγάλης βοήθειας.
«Ήταν εντελώς δωρεάν και ήμασταν και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το προσωπικό. Δεν χρειαζόταν να έχουμε γυναίκα στο σπίτι για να κρατάει τα παιδιά, κάτι που ούτως ή άλλως οικονομικά ήταν πολύ δύσκολο να καλύψουμε», δηλώνει στο tvxs.gr η κ. Χριστίνα Κουκούνα, η οποία άφηνε σχεδόν καθημερινά τα 3 παιδιά της στο Κέντρο για να μπορεί τις ώρες εκείνες να διαβάζει, καθώς είναι υποψήφια διδάκτορας στο ΑΠΘ. «Πέρυσι έπρεπε να παρουσιάσω την εργασία μου και δεν είχα καθόλου χρόνου. Όταν άνοιξε το κέντρο πήγαινα τα παιδιά λίγες ώρες το απόγευμα και καθόμουν και διάβαζα. Ήταν μεγάλη βοήθεια για μένα. Μπορούσα να κάνω και άλλες δουλειές παράλληλα. Άλλες μητέρες, για παράδειγμα, εργάζονταν ως πωλήτριες τα απογεύματα, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται σημαντικά από τη λειτουργία του κέντρου», εξηγεί.
Δεκάδες οικογένειες έβρισκαν καθημερινά μια πολύτιμη βοήθεια στη λειτουργία του Κέντρου. Όπως επισημαίνει η κ. Κουκούνα, επειδή πέρυσι ξεκίνησε στα μέσα της χρονιάς, το Νοέμβριο δηλαδή, πήγαιναν καθημερινά 8-10 παιδιά. Φέτος, ο αριθμός τους αυξήθηκε πολύ, καθώς έγινε περισσότερο γνωστό και φυλάσσονταν κάθε μέρα σχεδόν 20 παιδιά.
Πηγή tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Γαλλία : 3,5 εκατομμύρια στους δρόμους, μπλόκα και απεργίες

Εφημερίδες!!!!