Διαδηλώσεις εκπαιδευτικών στη Ρουμανία

Περίπου 5.000 Ρουμάνοι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ρουμανικής κυβέρνησης, στην πλατεία Βικτόρια του Βουκουρεστίου, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που υιοθετήθηκαν, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος.
Οι διαδηλωτές, με αιτήματα αξιοπρεπείς μισθούς, αύξηση των πόρων για την παιδεία και ανάσχεση των απολύσεων, θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας έως τα υπουργεία Εργασίας και Παιδείας.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικάτων Εκπαίδευσης (FSLI), που διοργανώνει την κινητοποίηση, τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της εκπαίδευσης είναι η περικοπή των μισθών κατά 25%, η μείωση των εισοδημάτων τους κατά 40% και οι απολύσεις 15.000 εργαζομένων στο συγκεκριμένο τομέα, όπως και ο κίνδυνος μη λειτουργίας σχολείων, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Στα αιτήματα των Ρουμάνων εκπαιδευτικών συμπεριλαμβάνεται ένας νέος νόμος για την παιδεία και η μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.
Επιπλέον, η Ομοσπονδία τονίζει την ανάγκη επιτήρησης των συνθηκών υγιεινής σε όλα τα σχολεία, εξασφάλισης λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών, νέων βιβλίων και αλλαγών στη διδακτέα ύλη.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδεεες!!!

Σίτιση στο ΑΠΘ μόνο με το πάσο… λόγω κρίσης