Δέσμιος των εργολαβικών-ιδιωτικών συμφερόντων ο Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α.

Ως δέσμιο των εργολαβικών-ιδιωτικών συμφερόντων καταγγέλει η ΠΟΕ ΟΤΕ τον Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. (Ενιαίος Συνδέσμος Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής) μετά την απόφασή του για την υλοποίηση “Πιλοτικής κοαινοτόμας μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρισμούς και θερμότητας με εφαρμογή της διεργασίας της αεριοποίησης μίγματος στερεών βιοκαυσίμων (βιομάζας) και ανακτηθέντος απορριμματογενούς καυσίμου». Στην ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε. ΟΤΑ σημειώνει ότι η νομοπαραταξιακή Επιτροπή του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α εξυπηρετεί συγκεκριμένα εργολαβικά -ιδιωτικά συμφέροντα καθώς το έργο αυτό αφορά “μια μεγάλη μονάδα (λειτουργικής δυναμικότητας 72 τόνων/ημέρα), δηλ. επταπλάσια από το φορτίο που υποδέχεται ο αποτεφρωτήρας Νοσοκομειακών Αποβλήτων…που πάει να περάσει σαν…«ερευνητικό πρόγραμμα».
Με το ψευδεπίγραφο τίτλο «ερευνητικό πρόγραμμα», επιδιώκεται από την πίσω πόρτα η εισαγωγή της περιβαλλοντοκτόνας και καρκινογόνας καύσης στην Περιφέρεια Αττικής και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή της (Θριάσιο Πεδίο). Για το σκοπό αυτό ζητάνε από τον Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. την παραχώρηση χώρου 3,5 στρεμμάτων από τις εγκαταστάσεις του πλησίον του αποτεφρωτήρα για να… «υλοποιηθεί το ερευνητικό τους έργο»”

Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. εκφράζει για άλλη μια φορά την αντίθεσή της στη νέα προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων και εγκαταστάσεων του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. στα μεγάλα εργολαβικά – ιδιωτικά συμφέροντα που με κάθε τρόπο θέλουν να εισαγάγουν την καρκινογόνα και περιβαλλοντοκτόνα καύση στην Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική και μάλιστα στο υπερκορεσμένο από ρύπους Θριάσιο Πεδίο και δηλώνει ότι “με κάθε τρόπο θα αποτρέψει κάθε νέα προσπάθεια εκχώρησης σε ιδιώτες της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων και καλούμε όλους τους φορείς σε συστράτευση για την επιβολή ενός συστήματος διαχείρισης των Απορριμμάτων με Δημόσιο και Κοινωνικό Χαρακτήρα, φιλικό προς τον πολίτη, το Περιβάλλον που θα προστατεύει τη Δημόσια Υγεία και την τσέπη των πολιτών.” Σημαντικό να αναφέρουμε είναι ότι ενώ η θητεία της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Σ.Κ.Δ.Ν.Α έχει λήξει συνεχίζει κάτω από την αφωνία της κυβέρνησης να υπηρετεί όπως αναφέρει η ανακοίνωση με κάθε τρόπο τα τα μεγάλα εργολαβικά – ιδιωτικά συμφέροντα εκχωρώντας τους αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Σήμερα η δίκη του Αυγουστίνου Δημητρίου για την υπόθεση της “ζαρντινιέρας”

Λιβύη: προελαύνει ο Καντάφι