Δεν υπάρχει σχέδιο Β`λένε οι Υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε.

Δεν υπάρχει σχέδιο Β`λένε οι Υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε.

Με την κοινή σε ό,τι αφορά την Ελλάδα θέση, ότι άλλο σχέδιο πέραν αυτού της παραμονής της στη ζώνη του Ευρώ δεν υφίσταται, ολοκληρώθηκαν στη Ρίγα της Λετονίας οι σύνοδοι των υπουργών Οικονομίας της ζώνης του ευρώ και της Ε.Ε.

Κοινή θέση ότι δεν υπάρχει άλλο σχέδιο πέραν της παραμονής της Ελλάδας στο Ευρώ ολοκληρώθηκαν στην Ρίγα της Λετονίας οι σύνοδοι των υπουργών Οικονομίας της ζώνης του ευρώ και της Ε.Ε.

«Δεν υπάρχει σχέδιο Β’, ούτε Γ’, ούτε Δ’, ούτε Ε’…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μισέλ Σαπέν, σήμερα αν υπάρχουν ευρωπαϊκά σχέδια για την περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ

«Δεν υπάρχει σχέδιο Β’» δήλωσε προσερχόμενος στο Ecofin, στη Ρίγα, ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Σε ανάλογο τόνο ήταν και οι δηλώσεις όλων σχεδόν των υπουργών της Ευρωζώνης.

Ο Σλοβένος υπουργός Οικονομικών Ντούσαν Μράμορ, διευκρίνισε ότι με τη χθεσινή του αναφορά για «σχέδιο Β’», δεν αναφερόταν στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά στις δυσκολίες που υπάρχουν στις διαβουλεύσεις και την ανάγκη εξεύρεσης άλλης διαδικασίας.

Ερωτηθείς, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε  αν υπάρχει σχέδιο Β’,  δεν θέλησε να δώσει σαφή απάντηση και ενέπλεξε το όλο ζήτημα με την ενοποίηση της Γερμανίας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας υπεύθυνος πολιτικός.

«Δεν θα έπρεπε να ρωτάτε υπεύθυνους πολιτικούς για τις εναλλακτικές λύσεις», απάντησε, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε κανείς να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του, εξετάζοντας τι θα μπορούσε να συμβεί.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό, αν απαντούσε καταφατικά σε μία ερώτηση περί ύπαρξης εναλλακτικού πλάνου, στην περίπτωση που η Αθήνα «ξέμενε» από χρήματα αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. 

Συνεχίζοντας, έκανε έναν παραλληλισμό με τα μυστικά σχέδια που υπήρχαν, κατά την αρχική φάση της επανένωσης της Γερμανίας το 1989.

«Αν κάποιος υπουργός τότε – και ήμουν ένας από αυτούς – έλεγε εκ των προτέρων ότι έχουμε σχέδιο επανένωσης, τότε όλος ο κόσμος θα έλεγε πως οι Γερμανοί έχουν τρελαθεί», συμπλήρωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αφήνοντας κάποιους υπαινιγμούς.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το ΕΛΚ και τα λεφτά του… Πατούλη. Του Θεόφιλου Σιχλετίδη

Το δικαίωμα στην πόλη. Της Σάσας Λαδά