Δεν θα δημοσιοποιηθεί η λίστα Νικολούδη

Δεν θα δημοσιοποιηθεί η λίστα Νικολούδη

Η «λίστα Νικολούδη» δεν θα δημοσιοποιηθεί ξεκαθαρίζουν κύκλοι του υπουργείου Επικρατείας. Η απάντηση έρχεται μετά και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής, Αλ.Μητρόπουλου, ότι στη λίστα περιλαμβάνονται ονόματα πολιτικών αλλά και δημοσιογράφων.

«Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μητρόπουλου είναι σε γνώση του Παναγιώτη Νικολούδη. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αφορούν το υπουργείο, δεδομένου ότι αναφέρονται σε προγενέστερο χρόνο που δεν υφίστατο υπουργός Επικρατείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και ως εκ τούτου ο υπουργός δεν μπορεί να κάνει καμία δήλωση επ’ αυτού», αναφέρουν κύκλοι του υπουργού

Επιπλέον ξεκαθαρίζουν πως «τη λίστα “Νικολούδη” – όπως έχει επικρατήσει να αποκαλείται η λίστα που κατήρτισε ως πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης ο σημερινός υπουργός Επικρατείας, κ. Παναγιώτης Νικολούδης – εξακολουθεί να διαχειρίζεται η Αρχή».

Προσθέτουν πως, «η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει, περίπου, 85.000 υποθέσεις ύποπτες για φοροδιαφυγή, που αφορούν καταθέσεις και εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 200.000, η κάθε μία».

«Η Αρχή δεσμεύεται για τη μη δημοσιοποίηση τους από το απόρρητο. Ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών διαθέτει πληρέστερες και πιο ενημερωμένες λίστες με πολύ περισσότερες υποθέσεις», καταλήγουν.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Μια μορφή στο παράθυρο» από την Ταινιοθήκη της ΕΡΤ-3

Κλ. Ρέγκλινγκ (ESM): Δεν δόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση ο απαραίτητος χρόνος