Δεν συζητά τη νομιμοποίηση ο Ραγκούσης

Συνεχίζονται  μέχρι αυτή την στιγμή οι διαπραγματεύσεις των απεργών πείνας με την κυβέρνηση. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Υγείας, Γ. Ραγκούση και Ανδ. Λοβέρδου, με εκπροσώπους των μεταναστών που πραγματοποιούν απεργία πείνας στο μέγαρο Υπατία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο υπουργοί αναμένεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου το απόγευμα, ενώ οι μετανάστες θα καθορίσουν την περαιτέρω στάσης τους στη διάρκεια συνέλευσης.
Μετά τη συνάντηση, στην οποία μετείχε και εκπρόσωπος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν έγιναν δηλώσεις. Ωστόσο έγινε γνωστό πως το απόγευμα οι μετανάστες θα πραγματοποιήσουν συνέλευση με βασικό θέμα αν θα συνεχίσουν ή όχι την παραμονή τους στην Υπατία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών πρότεινε να δοθεί 6μηνη άδεια παραμονής στους μετανάστες, μετά την καταγραφή τους από την Αστυνομία και να επανεξεταστεί το θέμα τους αργότερα. Ωστόσο οι εκπρόσωποι των απεργών πείνας απέρριψαν την πρόταση, λέγοντας πως στο διάστημα αυτό δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν στις πατρίδες τους, καθώς η άδεια δεν συνιστά ταξιδιωτικό έγγραφο και πως ουσιαστικά η πρόταση δεν τους καλύπτει στο σύνολό τους. Ο Γ.Ραγκούσης φαίνεται να μην συζητά το ενδεχόμενο της νομιμοποίησης και να εξετάζονται λύσεις διεξόδου που θα καλύπτουν και νομικά τους απεργούς πείνας.
Στο μεταξύ, ο γιατρός που παρακολουθεί την πορεία της υγείας των μεταναστών της Υπατίας εισηγείται τη μεταφορά όλων σε νοσοκομεία, κάτι που φέρεται να έχει αποδεχθεί ο Ανδ. Λοβέρδος, τονίζοντας όμως πως δεν πρόκειται να γίνει μαζική μεταφορά.
Με την πρόταση της μεταφοράς συμφώνησαν οι γιατροί του ΕΚΑΒ που επισκέφθηκαν τους μετανάστες.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ο Γιώργος Πεταλωτής σε ρόλο Μουαμάρ Καντάφι

Μια απολυμένη της Cosmote…