ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 12η μέρα απεργίας πείνας

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου12η μέρα απεργίας πείνας

 

Οι 300 μετανάστες – εργάτες πανελλαδικά, 50 εκ των οποίων στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν την απεργία πείνας για δωδέκατη μέρα. Ήδη τα πρώτα σημάδια κόπωσης έχουν αρχίσει να διαφαίνονται, ωστόσο το ηθικό τους παραμένει ακμαίο, η θέλησή τους πολύ ισχυρή και η αγωνιστικότητά τους αξιοθαύμαστη.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε μικροφωνική παρέμβαση στην πλατεία Αναργύρων στην Άνω Πόλη. Μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό στους κατοίκους της περιοχής για τον αγώνα των 300 μεταναστών – απεργών πείνας και πετάχτηκαν τρικάκια σε διάφορες γλώσσες. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συναυλία με το Θανάση Γκαϊφύλια και  συγκροτήματα της πόλης έξω από από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

 Αύριο Κυριακή 6/2 στις 19:00 στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τα Σωματεία: Μισθωτών Τεχνικών, Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών και Αποκλειστικών Νοσηλευτριών Μακεδονίας – Θράκης, καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλα τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους σε εκδήλωση- ενημέρωση για τον αγώνα των μεταναστών – απεργών πείνας.

 Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας στα πλαίσια Πανευρωπαϊκής Ημέρας Αλληλεγγύης (που έχει οριστεί την Παρασκευή 11 Φλεβάρη), καλεί στις εξής δράσεις – παρεμβάσεις:

Τρίτη 8 Φλεβάρη, στις 18:00 στην πλατεία Αμπελοκήπων: συγκέντρωση – πορεία στα Δυτικά. (Η πορεία που είχε ανακοινωθεί για την Κυριακή 6/2 στις 18:00 στην πλατεία Επταλόφου αναβάλλεται).

Πέμπτη 10 Φλεβάρη στις 18:00, στην Αγ. Βαρβάρα: συγκέντρωση – πορεία στην Τούμπα.

Παρασκευή 11Φλεβάρη στις 18:00, στο άγαλμα Βενιζέλου: διαδήλωση αλληλεγγύης.

 

Ομάδα Τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

allilmap.wordpress.com

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Καταγγέλει η Νεολαία Συν σε ανακοίνωση της, την εμπρηστική επίθεση στο στέκι Σφεντόνα

Συνεχίζουν να “σηκώνουν τις μπάρες” Μαζική η χθεσινή πανελλαδική κινητοποίηση κατά των διοδίων