Δ. Θεσσαλονίκης: Περιορίστε την απόρριψη απορριμμάτων

 

Κλειστός παραμένει από την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης λόγω της 48ωρης απεργίας που προκήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ,.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Δ. Θεσσαλονίκης ένας πολύ μικρός αριθμός απορριμματοκιβωτίων εξυπηρετείται και τα οχήματα (τράκτορες απορριμματοκιβωτίων) του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να ολοκληρώσουν το έργο τους καθώς δεν έχουν την δυνατότητα  να μεταφέρουν από τον ΣΜΑ προς τον ΧΥΤΑ το σύνολο των απορριμμάτων.
 
Η αποκομιδή περιορίζεται στα στοιχειώδη, ενώ σύμφωνα με στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου απορροφήθηκαν στον ΣΜΑ μόνον 2.293,5 τόνοι απορριμμάτων. 
 
Ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, απεύθυνε  έκκληση στους δημότες δηλώνοντας ότι «λόγω των νέων προβλημάτων και των δύσκολων καιρικών συνθηκών, παρακαλούμε τους πολίτες να περιορίσουν όσο είναι δυνατόν την απόρριψη των απορριμμάτων στους κάδους, όσο ισχύουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, για να μη διαταραχθεί η δημόσια υγεία. Από την πλευρά μας, υπάρχει μέριμνα για τις επιβαρυμένες περιοχές και το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο αλλά και σχεδιασμός ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου να δράσουν άμεσα μετά την λήξη των κινητοποιήσεων”.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Προπηλακισμό του Κοσμήτορα Σ. Παυλίδη καταγγέλλει η πρυτανεία του ΑΠΘ

Τζιτζίκια για πάντα