Δ.Ν.Τ: «Μειώστε τις αμυντικές δαπάνες για να μη γίνετε Ελλάδα»

Αν δεν θέλουν να βρεθούν ενώπιον μιας σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης όπως αυτήν που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, οι κυβερνήσεις στην Ανατολική Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσουν σε άμεση λήψη μέτρων για τη μείωση των αμυντικών δαπανών επισημαίνει αναφορά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).


Στην ίδια αναφορά του ΔΝΤ επισημαίνεται ότι οι οικονομίες στην Ανατολική Ευρώπη θα αυξηθούν κατά 3,9% το 2010 και 3,8% το 2011, μετά τη «συρρίκνωση» του ΑΕΠ τους κατά 6%, το 2009.
Στη Ρουμανία

Στο μεταξύ κλιμάκιο του ΔΝΤ που βρίσκεται στο Βουκουρέστι εξετάζει τα προκαταρκτικά στοιχεία  για την πορεία της ρουμανικής οικονομίας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διαβουλεύσεων ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη ρουμανική κυβέρνηση βρίσκεται η πορεία του προϋπολογισμού για το 2010, ο συνταξιοδοτικός νόμος και ο νόμος ενοποίησης του συστήματος δαπανών και καταβολής μισθών στο Δημόσιο.

Η Ρουμανία έχει λάβει από το ΔΝΤ 11,27 δισ. ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος του δανειοδοτικού πακέτου ανέρχεται σε 20 δισ. ευρώ, με τη δανειοδοτική συμφωνία να έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 4 Μαΐου του 2009.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδες!!!!

Κατάληψη στα γραφεία της Αττικό Μετρό