Χτες έγινε η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων- Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Στην Αθήνα έγινε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου όπου και αποφάσισε την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων  έως την Παρασκευή 25/02, την συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη στις 23 Φεβρουαρίου και την στήριξη και αλληλεγγύη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πιό συγκεκριμένα οι αποφάσεις όπως διατυπώθηκαν από το Δελτίο τύπου:
1)Να εκφράσει τη ριζική αντίθεσή της στη φιλοσοφία και το περιεχόμενο του ψηφισμένου νομοσχεδίου για τη λεγόμενη «απελευθέρωση», τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων μέχρι και την Παρασκευή 25.2.2011 και, στη συνέχεια, την αναστολή των κινητοποιήσεων ενόψει της διενέργειας των  αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων.
2) Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, οι δικηγόροι της Ελλάδας να  απέχουν από τα καθήκοντά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας τόσο για τα μέτρα που πλήττουν τους Δικηγόρους, όσο και τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες συμμετέχοντας στην 24ωρη  Πανελλαδική απεργία των εργαζομένων, που έχει προκηρυχθεί για την ίδια ημέρα (23.2.2011)  από τις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
3) Ότι είναι   μικρή αλλά σημαντική νίκη,  η απάλειψη της φράσης «…από διαφορετικούς συλλόγους…» από το άρθρο 6 παρ.1 του ψηφισμένου  νομοσχεδίου,  που αφορά στις δικηγορικές  εταιρίες, ενώ επιφυλάσσεται  να αντιδράσει άμεσα και δυναμικά  σε περίπτωση απόπειρας  επαναφοράς του ζητήματος στο μέλλον με άλλη μορφή.
4)Για το μεταβατικό διάστημα από σήμερα μέχρι τη λήξη της θητείας των σημερινών διοικήσεων και την ανάδειξη των νέων Διοικήσεων εξακολουθεί την εκπροσώπησή της Ολομέλειας να έχει ο κ. Μανόλης Λαμτζίδης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία  με τα μέλη της Συντονιστικής Λάμπρο Γκάνη, Πρόεδρο Δ.Σ. Χαλκίδας, Κωνσταντίνο Ζέρβα, Πρόεδρο Δ.Σ. Θηβών, Δημήτριο Κονομόδη, Πρόεδρο Δ.Σ. Κορίνθου καθώς και τον  Αθανάσιο Διαμαντόπουλο, σημερινό Πρόεδρο Δ.Σ. Πατρών.
5) Ότι συντρέχει   άμεση και επιτακτική ανάγκη αναθεώρησης του ισχύοντος πλαισίου λειτουργίας της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, προκειμένου το όργανο να γίνει περισσότερο αντιπροσωπευτικό καθώς και ότι, συνακόλουθα με τα προηγούμενα, υφίσταται επίσης ανάγκη σύστασης δευτεροβάθμιου αντιπροσωπευτικού οργάνου των δικηγόρων όλης της χώρας.
6) Εξουσιοδοτεί τον Προεδρεύοντα της Ολομέλειας να ζητήσει άμεσα από το Υπουργείο Οικονομικών γραπτές διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείριση των αμοιβών των δικηγόρων μετά τη θέση σε ισχύ του ψηφισμένου νομοσχεδίου.
Τέλος αποφασίζει να εκφράσει την συμπαράστασή της στους 300 μετανάστες που βρίσκονται ήδη σε απεργία πείνας στην Αθήνα και στη Θεσ/νίκη και να αξιώσει από την πολιτεία να εξετάσει τα αιτήματά τους με σκοπό δρομολόγησης ουσιαστικών λύσεων.
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εκδήλωση της Αυτόνομης Παρέμβασης και του Μορφωτικόυ-Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Μακεδονίας –Θράκης

Εβδομάδα κινητοποιήσεων στα ΜΜΜ της Αττικής