Χωρίς συμφωνία η πρώτη συνάντηση του Κυρ.Μητσοτάκη με την τρόικα

Την Τετάρτη αναμένεται να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση μεταξύ τρόικας και της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με το θέμα των 4.000 απολύσεων και την κινητικότητα 25.000 υπαλλήλων έως το τέλος του χρόνου.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «δημιουργική συζήτηση» την επί δυόμισι ώρες συζήτηση της ηγεσίας του υπουργείου με την τρόικα χθες και ενημέρωσε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχισθεί.

«Όσο συνεχίζεται η διαπραγμάτευση δεν μπορώ να πω τίποτε. Ήταν μια μακρά, εποικοδομητική συζήτηση. Ακουσαν με πολύ προσοχή αυτά που είχαμε να πούμε» είπε ο υπουργός.
 
Τα επιχειρήματα της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι – όσον αφορά τις απολύσεις – ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ έχουν ήδη διασφαλισθεί οι 2.656 απολύσεις και υπολείπονται άλλες 1.400 έως το τέλος του χρόνου.
 
Σχετικά με την κινητικότητα και τη δέσμευση της κυβέρνησης για 12.500 υπαλλήλους σε κινητικότητα έως τα τέλη Ιουνίου και άλλους 12.500 έως το τέλος του χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει να υπάρξει παράταση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου για τους πρώτους 12.500 υπαλλήλους, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να απολυθούν οι υπάλληλοι, αλλά να αξιοποιηθούν σε υπάρχοντα κενά στη δημόσια διοίκηση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Πανελλαδικές: Ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικών έως τις 12 Ιουλίου

Άρχισε η μετακόμιση του ΠΑΣΟΚ