Χωρίς φρούρηση πλέον η Κούνεβα

Σταμάτησαν τη φρούρηση της Κωνσταντίνας Κούνεβα και μάλιστα σε μια περίοδο που η ανάγκη ασφάλειάς της είναι αυξημένη καθώς, παρά τα συνεχιζόμενα σοβαρά προβλήματα υγείας της, κυκλοφορεί πλέον -έστω και περιορισμένα- στον έξω κόσμο.

Σταμάτησαν τη φρούρηση της Κωνσταντίνας Κούνεβα και μάλιστα σε μια περίοδο που η ανάγκη ασφάλειάς της είναι αυξημένη καθώς, παρά τα συνεχιζόμενα σοβαρά προβλήματα υγείας της, κυκλοφορεί πλέον -έστω και περιορισμένα- στον έξω κόσμο.


Αυτό καταγγέλλουν οι συνήγοροι της δυναμικής συνδικαλίστριας, η οποία τον Δεκέμβριο του 2008 είχε δεχθεί επίθεση με βιτριόλι με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές βλάβες σε ζωτικά της όργανα και να νοσηλευθεί επί μακρόν στο νοσοκομείο.
Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του θύματος της πρωτοφανούς αυτής επίθεσης, Δάφνη Βαγιανού και Κώστας Παπαδάκης, στρέφονται κατά της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που «με παράξενο τρόπο υποδέχεται τις ευθύνες της απέναντι στην Κωνσταντίνα Κούνεβα καθώς διακόπηκε εδώ και μία εβδομάδα η κατ’ οίκον φρούρησή της από την αστυνομία».
Μάλιστα, κατά τους συνηγόρους, ακόμη και την περίοδο που η συνδικαλίστρια φρουρούνταν οι υπεύθυνοι για τη φύλαξή της δεν τη συνόδευαν στις λιγοστές εξόδους της αλλά παρέμεναν έξω από το σπίτι της γατί «αυτές τις εντολές είχαν».
Παράλληλα, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη συγκλονιστική αυτή υπόθεση, η δικογραφία της οποίας μπήκε στο αρχείο χωρίς να εντοπιστούν οι δράστες, διαμαρτύρονται για το γεγονός της μη συνένωσης των σχετικών δικογραφιών καθώς εκκρεμεί αστυνομική προανάκριση για τις εργασιακές συνθήκες, και όχι μόνο, στις ιδιωτικές εταιρείες καθαρισμού, η οποία είχε παραγγελθεί από την εισαγγελία με αφορμή την επίθεση σε βάρος της συνδικαλίστριας του χώρου, Κωνσταντίνας Κούνεβα.
Ο κ. Παπαδάκης και η κ. Βαγιανού μιλούν για «μυστική έρευνα σε μια περίοδο που η ανάγκη διαφάνειας και αναβάθμισης των ερευνών είναι προφανής και αποτελεί διατυπωμένο αίτημα της κοινής γνώμης». Καλούν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Εισαγγελία Πρωτοδικών «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και απαιτούν «την άμεση συνέχιση της φρούρησής της».
Αξιώνουν επίσης να «μας γνωστοποιηθούν άμεσα όλες οι σχετικές δικογραφίες».
Αναδημοσίευση από Ελευθεροτυπία

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Άμεση απόσυρση του ν/σχ για τις οδικές μεταφορές ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Στάσεις εργασίας των σιδηροδρομικών