Χανιά: οι καλλιτέχνες αλληλέγγυοι στα συσσίτια της Σπλάντζιας

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στα συσσίτια της Σπλάντζιας του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών διοργανώνει τη 2η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των συσσιτίων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Στεκιού, από τις αρχές του 2009 βρέθηκαν στο χώρο του στεκιού κάποιοι άνθρωποι που πιστεύουν στη δύναμη της αλληλεγγύης, που οραματίζονται μια κοινωνία που δίνει χωρίς να περιμένει να πάρει, που πιστεύουν «στη μαγική δύναμη που γεννιέται από το αγκάλιασμα των ανθρώπων» και προσπάθησαν να βρουν τρόπους και μέσα για να στηρίξουν το έργο των συσσιτίων της Σπλάντζιας.

Για την έκθεση επιλέχθηκε ο χώρος του Στεκιού (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5, Σπλάντζια) διότι δεν είναι μόνο ένας φιλόξενος χώρος συνεύρεσης ανθρώπων, ένας χώρος που προσφέρεται σε διάφορες ομάδες της πόλης, πολιτικές, πολιτιστικές και άλλες για να πραγματοποιούν τις εκδηλώσεις και τις συνελεύσεις τους. Είναι πάνω από όλα ένας χώρος συμβολικός όπου η αλληλεγγύη γίνεται πράξη καθημερινά, όπου συναντιούνται διαφορετικοί πολιτισμοί και ζυμώνονται διαφορετικές ιδέες, όπου οργανώνονται δράσεις για να αναδείξουν και να επιλύσουν προβλήματα, όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν την ίδια αξία και μπορούν να βρουν το χώρο τους.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν παραχώρησαν δωρεάν τα έργα τους και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώλησή τους και από την ενίσχυση που ο κάθε επισκέπτης της έκθεσης μπορεί να προσφέρει, θα δοθούν στα συσσίτια (για την αγορά τροφίμων και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων). Για κάθε έργο καθορίστηκε τιμή πώλησης 100€ διότι προτεραιότητα δίνεται από όλους (καλλιτέχνες και διοργανωτές) στο σκοπό. Τα έργα θα κληρωθούν στους ενδιαφερόμενους την Κυριακή 19/12, στις 6:00μμ και οι συμμετοχές για την κλήρωση θα μαζεύονται από 11-18/12 κάθε απόγευμα, κατά τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης (7:00μμ-11:00μμ).

Σε μια περίοδο που η βαρβαρότητα, η εγκατάλειψη, η αποξένωση και η ιδιοτέλεια περισσεύουν, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που τα προβλήματα πληθαίνουν, σε μια περίοδο που μικροί και μεγάλοι πόλεμοι εξαθλιώνουν μεγάλα κομμάτια του παγκόσμιου πληθυσμού, σε μια περίοδο που δίνονται όλο και λιγότερα στους πολλούς και όλο και περισσότερα στους λίγους, επιλέγουμε να αντισταθούμε αντιπαραθέτοντας την προσφορά, την ανθρωπιά, την συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και συλλογικοτήτων. Επιλέγουμε να κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη.

 

 

Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

 

Ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες

και τους επισκέπτες για την προσφορά τους.
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ηλεκτρονικός πόλεμος για το για το WikiLeaks

Wikileaks: Μιανμάρ και Βόρεια Κορέα συνεργάζονται για την κατασκευή πυρηνικών