“Χάνει από τον ΟΤΕ” λέει η Deutsche Telecom, “φύγετε τότε” λένε οι εργαζόμενοι

Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, μείωση του κόστους εργασίας και πιο ευέλικτη νομοθεσία ζήτησε από το βήμα του συνεδρίου της Infocom ο Γκουίντο Κέρκοφ στέλεχος της Deutsche Telekom στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
Για να υποστηρίξει τη θέση του ανέφερε ότι η εταιρία του κατέγραψε λογιστικές ζημιές 900 εκατ. ευρώ από την εξαγορά πακέτου μετοχών στον ΟΤΕ. Η γερμανική εταιρία έχει διαθέσει συνολικά για την απόκτηση του ελέγχου στον ΟΤΕ, περίπου  3,8 δισ. ευρώ.
Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία των εργαζομένων κάλεσε την εταιρία αν δεν “βγαίνει”, να φύγει. Αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:
«Η Deutsche Telecom  αυτόν τον ΟΤΕ αγόρασε, γνωρίζοντας ποιες ήταν οι εργασιακές σχέσεις, ποιοι ήταν οι νόμοι της χώρας και ποιοι ήταν οι εργαζόμενοι. Δεν μπορούν να έρχονται τώρα μετά από ένα χρόνο και να λένε : εμείς θέλουμε να είναι οι εργαζόμενοι και λιγότεροι και με λιγότερα εργασιακά δικαιώματα και με λιγότερους μισθούς». Τέλος, εάν η  επένδυση αυτή δεν τους “βγαίνει”, δεν τους εμποδίζει κανείς να αποχωρήσουν και να αφήσουν τον ΟΤΕ στους ΄Ελληνες, όπως και στον παρελθόν,  να τον επεκτείνουν ακόμα περισσότερο”

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Γαλλία : 3,5 εκατομμύρια στους δρόμους, μπλόκα και απεργίες

Εφημερίδες!!!!